Τραχανότο κρεμώδες από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστό, κρεμώδες τραχανότο που θα αγαπήσουν όλοι! Μια εύκολη συνταγή που θα σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι.

Τραχανότο
Τραχανότο κρεμώδες από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστό, κρεμώδες τραχανότο που θα αγαπήσουν όλοι! Μια εύκολη συνταγή που θα σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι.
Μερίδες 4
Θερμίδες 350θερμίδες
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία Τραχανότο
- 600 ml ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 100 γρ. τυρί τριμμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε σκόρδο και το σοτάρουμε.
- Ρίχνουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το τραχανότο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε ζεστό ζωμό λαχανικών σε 3 δόσεις. Ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να εξατμιστεί ο ζωμός πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.
- Όταν το τραχανότο έχει δέσει, χωρίς να είναι ρευστό αλλά ούτε στεγνό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το τραχανότο ζεστό.
το τραχανότο είναι τραχανάς?
Εχω παθει πλακα με αυτη τη συνταγη για τραχανοτο. Νομιζαμε οτι ειναι κατι παρα πολυ δυσκολο αλλα τελικα Τασο με τη συνταγη σου για τραχανοτο θα τρωμε συχνα στο σπιτι. Πολυ ωραια και απλη συνταγη. Ευχαριστουμε Μαρια