Τραχανότο κρεμώδες από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστό, κρεμώδες τραχανότο που θα αγαπήσουν όλοι! Μια εύκολη συνταγή που θα σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι.

Τραχανότο
Εκτύπωση

Τραχανότο

Τραχανότο κρεμώδες από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστό, κρεμώδες τραχανότο που θα αγαπήσουν όλοι! Μια εύκολη συνταγή που θα σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τραχανότο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 350θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία Τραχανότο
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε σκόρδο και το σοτάρουμε.
  • Ρίχνουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε το τραχανότο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε ζεστό ζωμό λαχανικών σε 3 δόσεις. Ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να εξατμιστεί ο ζωμός πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.
  • Όταν το τραχανότο έχει δέσει, χωρίς να είναι ρευστό αλλά ούτε στεγνό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το τραχανότο ζεστό.

Μη χάσετε

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Δείτε ακόμα

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εχω παθει πλακα με αυτη τη συνταγη για τραχανοτο. Νομιζαμε οτι ειναι κατι παρα πολυ δυσκολο αλλα τελικα Τασο με τη συνταγη σου για τραχανοτο θα τρωμε συχνα στο σπιτι. Πολυ ωραια και απλη συνταγη. Ευχαριστουμε Μαρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ