Ποιες τροφές βοηθούν το μαύρισμα

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Ως μικρά παιδιά, σε άτυπους διαγωνισμούς για το ποιος χάρηκε περισσότερο το καλοκαίρι, μετρούσαμε πόσα παγωτά φάγαμε και πόσα μπάνια κάναμε. Σήμερα, ως ενήλικες, ως μέτρο σύγκρισης κι ευχαρίστησης, έχουμε το  αν αποκτήσαμε το ιδανικό μαύρισμα. Και πρέπει όλοι να ομολογήσουμε ότι σε κανέναν δεν αρέσει να φθάνει το τέλος του καλοκαιριού και να είναι άσπρος άσπρος σαν το γάλα, σαν μην χάρηκε τον ήλιο και την θάλασσα (τον ήλιο, βέβαια, πάντα με μέτρο και σύνεση).

Στο ζήτημα, λοιπόν, του πώς θα έχουμε ένα τέλειο και φυσικό μαύρισμα, η μητέρα φύση μας προσφέρει και πάλι τη βοήθειά της, αφού υπάρχουν τροφές των οποίων η κατανάλωση βοηθά στο γρήγορο κι ασφαλές μαύρισμα. 

Τροφές πλούσιες στα λεγόμενα “καλά λιπαρά” τα οποία ενισχύουν τη δράση της μελανίνης, της ουσίας δηλαδή που ουσιαστικά ευθύνεται για το μαύρισμα, είναι ό,τι πρέπει για την επίτευξη του στόχου μας.  Ας εντάξουμε, λοιπόν, στη διατροφή μας το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τη μαργαρίνη.

Τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά όπως οι πιπεριές, οι ντομάτες, τα καρότα, το μαρούλι και το σπανάκι, τα φρούτα, όπως φραγκοστάφυλα, βατόμουρα και σταφύλια, τα αυγά καθώς και τα λιπαρά ψάρια, όπως οι ρέγγες, οι σαρδέλες κι ο σολομός, είναι πλούσιες πηγές μελανίνης.

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία του μαυρίσματος, πρέπει να καταναλώνουμε δημητριακά, αφού είναι πλούσια σε σελήνιo, μέταλλο που επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, αλλά και συκώτι, μανιτάρια, θαλασσινά, τροφές, δηλαδή, που περιέχουν χαλκό ο οποίος και αυξάνει τη λειτουργία της τυροσινάσης, ενός ενζύμου με τη βοήθεια του οποίου παράγεται η μελανίνη. 

Και τέλος, μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό (ή να τρώνε πολύ καρπούζι),αφού είναι απαραίτητο όχι μόνο για την καλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Καλό καλοκαίρι κι ακόμα καλύτερο μαύρισμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.