ΑρχικήΆρθραΤρώγεται το χιόνι, τελικά;

Τρώγεται το χιόνι, τελικά;

Το παιχνίδι με το χιόνι, ο χιονοπόλεμος, πολλές φορές συνοδεύεται από… γευσιγνωστικές απόπειρες, κάτι που όπως μας ενημερώνει το περιοδικό Environmental Science, μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία μας.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “Environmental Science: Processes and Impacts” εξηγεί πως το να τρώμε χιόνι είναι ανθυγιεινό γιατί το χιόνι απορροφά τα μικροσκοπικά σωματίδια που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, μεταξύ των οποίων και τα επικίνδυνα τοξικά σωματίδια από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Δείτε ακόμα: η ωραιότερη ζεστή σοκολάτα!

Την ιδιότητα του χιονιού να απορροφά τους ρύπους μελέτησαν διεξοδικά ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά. Αφού δημιούργησαν έναν ειδικό περιβαλλοντικό θάλαμο προσομοίωσης συνθηκών χιονόπτωσης, πρόσθεσαν διάφορους συνδυασμούς ρύπων, που βρίσκονται συνήθως σε εξατμίσεις αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: πεντανόστιμη καροτόσουπα για το κρύο.

Εξέτασαν έτσι σε συνθήκες εργαστηρίου κατά πόσο οι ρυπογόνοι παράγοντες απορροφούνται και σε ποιο βαθμό από χιόνι. Μαζί με τον οργανικό άνθρακα, τα επίπεδα των τοξικών ρύπων, όπως το βενζόλιο, το τολουόλιο, το αιθυλοβενζόλιο και το ξυλόλιο μέσα στο χιόνι, μετρήθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από κάθε εργαστηριακή προσομοίωση.

Διαπιστώθηκε ότι με μόλις μια ώρα έκθεσης στους ρύπους της ατμόσφαιρας, το χιόνι στο έδαφος περιέχει πολύ αυξημένα επίπεδα τοξικών σωματιδίων. Αυτό σημαίνει ότι το χιόνι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο κάθαρσης της ατμόσφαιρας από τη ρύπανση των καυσαερίων αυτοκινήτων.

Τι γίνεται όμως όταν λιώνουν τα χιόνια; Οι ρύποι είτε παραμένουν στο νερό, είτε “δραπετεύουν” και πάλι στην ατμόσφαιρα.

Πηγή: news247.gr 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χοιρινό Σαβόρε

Συνταγή για χοιρινό σαβόρε.

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί είναι το πιο αγαπημένο λαδερό φαγητό! Σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα και φέτα και θα εκπλαγείτε με την υπέροχη αυτή συνταγή.

Πώς να ψήσετε πικάνια

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Περισσότερα άρθρα

8 υπέροχες συνταγές για να μαγειρέψετε τα μανιτάρια

Υπέροχες συνταγές με μανιτάρια, χορταστικές και ελαφριές! Τα μανιτάρια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πλούσια σε θρεπτική αξία τρόφιμα που μπορείτε να μαγειρέψετε.

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ