Σελινάκι σουφλέ

Σελινάκι σουφλέ

Σελινάκι σουφλέ, συνταγή για ένα υπέροχο και ελαφρύ σουφλέ από το MamaPeinao.gr

Σελινάκι σουφλέ
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Κοφτό μακαρονάκι σουφλέ

Κοφτό μακαρονάκι σουφλέ, ενα πεντανοστιμο φαγητο για ολη την οικογενεια. Ευκολη και γρηγορη συνταγη
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 5 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κοφτό μακαρονάκι σουφλέ
Servings: 6
Θερμίδες: 400 θερμίδες

Υλικά

  • 500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι ζυμαρικό μικρό με τρύπα ή πένες ή κοφτό μακαρονάκι ή ριγκατόνι
  • 500 γραμμ. τρίμματα φέτας
  • 6 αυγά
  • λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/2 λίτρο νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιούμε βαθύ ταψί, στρογγυλό ή τετράγωνο, το οποίο ακουμπάμε πάνω σε σανίδα κοπής για να γέρνει απ' τη μια πλευρά. Επίσης χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι. Στην ανασηκωμένη πλευρά του ταψιού σπάμε με τα χέρια τη φέτα σε τρίμματα. Στην πλευρά του ταψιού που γέρνει σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε με πιρούνι σαν να κάνουμε ομελέτα. Λίγο λίγο, και πάντα χτυπώντας με το πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα και το νερό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα. Με το πιρούνι περνάμε μέσα στα υγρά το τυρί μέχρι ν' ανακατευτούν καλά. Ισιώνουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας (βγάζουμε τη σανίδα κοπής).
    Αδειάζουμε τα ωμά ζυμαρικά στο ταψί με το μείγμα και ανακατεύουμε με το πιρούνι. Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και σκορπάμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια κομμάτια βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για 1 ώρα, μέχρι να κάνει σώμα (δηλαδή να στερεοποιηθεί το φαγητό) και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό, με ρηχή κουτάλα. Κόβεται σε κομμάτια μόνο όταν κρυώσει καλά –και κρύο είναι τέλειο!

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.