ΑρχικήΣυνταγέςΣελινάκι σουφλέ

Σελινάκι σουφλέ, συνταγή για ένα υπέροχο και ελαφρύ σουφλέ από το MamaPeinao.gr

Σελινάκι σουφλέ
Εκτύπωση

Κοφτό μακαρονάκι σουφλέ

Κοφτό μακαρονάκι σουφλέ, ενα πεντανοστιμο φαγητο για ολη την οικογενεια. Ευκολη και γρηγορη συνταγη
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοφτό μακαρονάκι σουφλέ
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 400θερμίδες

Υλικά

  • 500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι ζυμαρικό μικρό με τρύπα ή πένες ή κοφτό μακαρονάκι ή ριγκατόνι
  • 500 γραμμ. τρίμματα φέτας
  • 6 αυγά
  • λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/2 λίτρο νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιούμε βαθύ ταψί, στρογγυλό ή τετράγωνο, το οποίο ακουμπάμε πάνω σε σανίδα κοπής για να γέρνει απ' τη μια πλευρά. Επίσης χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι. Στην ανασηκωμένη πλευρά του ταψιού σπάμε με τα χέρια τη φέτα σε τρίμματα. Στην πλευρά του ταψιού που γέρνει σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε με πιρούνι σαν να κάνουμε ομελέτα. Λίγο λίγο, και πάντα χτυπώντας με το πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα και το νερό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα. Με το πιρούνι περνάμε μέσα στα υγρά το τυρί μέχρι ν' ανακατευτούν καλά. Ισιώνουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας (βγάζουμε τη σανίδα κοπής).
    Αδειάζουμε τα ωμά ζυμαρικά στο ταψί με το μείγμα και ανακατεύουμε με το πιρούνι. Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και σκορπάμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια κομμάτια βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για 1 ώρα, μέχρι να κάνει σώμα (δηλαδή να στερεοποιηθεί το φαγητό) και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό, με ρηχή κουτάλα. Κόβεται σε κομμάτια μόνο όταν κρυώσει καλά –και κρύο είναι τέλειο!

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λεμονόπιτα

Τέλεια και πανεύκολη λεμονόπιτα, αρωματική, απλή και γρήγορη. Πραγματικά θα λατρέψετε αυτό το νόστιμο γλυκό.

Πανεύκολη τάρτα με λαχανικά & μανιτάρια

Πανεύκολα και λαχταριστά ταρτάκια σφολιάτας με λαχανικά και μανιτάρια. Προσθέστε τα υλικά της προτίμησής σας και απογειώστε τη συνταγή.

Μύδια σαγανάκι

Υπέροχη συνταγή για μύδια σαγανάκι. Η κρεμώδης σάλτσα με την φέτα και τη μουστάρδα δίνουν το πιο νόστιμο σαγανάκι θαλασσινών. Συνοδεύστε με λευκό κρασί.

Περισσότερα άρθρα

7 tips για τη συντήρηση των τροφίμων πριν τις διακοπές

Αξιοποιήστε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και τα ντουλάπια σας πριν φύγετε για διακοπές με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για οικονομία.

Βερίκοκα και άλλα καλοκαιρινά φρούτα: μυστικά & συνταγές!

Μαθαίνουμε πώς επιλέγουμε νόστιμα, γερά καλοκαιρινά φρούτα αλλά και υπέροχες συνταγές για νόστιμα, ευωδιαστά γλυκά!

6 φυτικές τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά

Φυτικές τροφές που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά! Μάθετε ποιες φυτικές τροφές αποδίδουν στον οργανισμό περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά και εντάξτε τις στη διατροφή σας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ