ΑρχικήΆρθραΤσάι και Όπερα στο ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Τσάι και Όπερα στο ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β Β. & Μ. Θεοχαράκη, στο κέντρο της Αθήνας, εγκαινιάζει την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου μια σειρά διαλέξεων με θέμα την όπερα.

Η όπερα γεννήθηκε στη Φλωρεντία του τέλους της Αναγέννησης ως προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας αττικής τραγωδίας. Ο συγγραφέας και μουσικολόγος, Φώτης Παπαθανασίου, μας συνοδεύει σ’ ένα οδοιπορικό στους μεγάλους χώρους της όπερας από το Teatro La Fenice της Βενετίας και τη Σκάλα του Μιλάνου έως το Παρίσι, το Bayreuth και την όπερα του Πολιτιστικού Κέντρου Σταύρος Νιάρχος.  Οι διαλέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Café Merlin του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, που λειτουργεί στον πρώτο όροφο,  συνοδεία ποικιλιών τσαγιού Mariage Frères και βουτημάτων.

Ημερομηνίες διαλέξεων: 30/10/2014 και  6,13,20, 27/11/2014

Ώρα: 18.00-20.00

Μεμονωμένη διάλεξη: 10 και  5 € 

Πληροφορίες: 210 3611 206

 

Ίδρυμα  Β. & Μ. Θεοχαράκη

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
Αθήνα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτσα χωρίς γλουτένη

Πίτσα με αφράτη ζύμη χωρίς γλουτένη. Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για 7 ημέρες πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Ένα ονειρεμένο λαδερό φαγητό με βάση τη μελιτζάνα. Ο συνδυασμός κιμά, τυριών και μπεσαμέλ κάνει τα παπουτσάκια ακαταμάχητα!

Ντοματόσουπα βελουτέ

Συνταγή για ντοματόσουπα βελουτέ με γιαούρτι.

Περισσότερα άρθρα

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

Φινόκιο, το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε

Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα, είναι το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε!

7 λόγοι να φας σταφύλια αυτόν τον Σεπτέμβρη

Τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και την υγεία μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ