Σαλάτα Caesar’s (του Καίσαρα)

Σαλάτα Caesar’s (του Καίσαρα)

Σαλάτα Caesar's (του Καίσαρα)
Εκτύπωση
5 from 3 votes

Σαλάτα Caesar's (του Καίσαρα)

Μια υπέροχη σαλάτα πλούσια σε γεύσεις και υλικά. Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει τη σαλάτα του Καίσαρα με ελαφρύ ντρέσινγκ γιαούρτι.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο25 λεπτά
Course: Σαλάτες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σαλάτα Caesar's (του Καίσαρα)
Servings: 4
Θερμίδες: 200 θερμίδες

Υλικά

  • 4 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια καθαρισμένο
  • 1 γαλλική σαλάτα καθαρισμένη
  • 80 γρ. παρμεζάνα

Για το ντρέσινγκ:

  • 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 4-8 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτο κοτόπουλο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα καρεδάκια ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα αραδιάζουμε τις φέτες μπέικον.
  • Ψήνουμε όλα τα υλικά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC. Το κοτόπουλο θέλει περίπου 40 λεπτά ψήσιμο, ενώ τα κρουτόν και το μπέικον περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα καλά με πιρούνι.

  • Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε το ψημένο κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρουτόν και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

6 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.