O Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Έλληνας παίκτης του τέννις που νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ και θα αγωνιστεί με αντίπαλο τον άσο του τένις Ράφαελ Ναδάλ στο Australian Open, δέχτηκε μια μάλλον πρωτότυπη πρόσκληση από την ομογένεια.
Το ελληνικό εστιατόριο στο κέντρο της Μελβούρνης “Stalactites” πρότεινε στον νεαρό άσσο του τένις να χαρίσει το όνομά του σε ένα σουβλάκι του μενού, με τα υλικά της προτίμησής του. Τα υλικά αυτά είναι τα εξής: αρνί, πατάτες, ντομάτα, τζατζίκι, ρόδι και λίγο βασιλικό.
Σύμφωνα με το δίκτυο της ομογένειας SBS, η διευθύντρια του ελληνικού εστιατορίου Νικόλ Παπασάββα, η οποία επιβεβαίωσε ότι αναμένει από τον Στέφανο να της ανακοινώσει και επίσημα τα υλικά για το “Tsitsipas Souvlaki”.
Το όνομά του σε σουβλάκι του ίδιου εστιατορίου είχε χαρίσει και το 2006 ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής, ανερχόμενο τότε αστέρι της αντισφαίρισης. Έχοντας φτάσει τον τελικό του Australian Open, νίκησε μερικά από τα μεγάλα ονόματα εκείνης της περιόδου προτού χάσει από τον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η συμπαίκτριά του Μαρία Σάκκαρη βγήκαν για φαγητό μετά τους αγώνες τους στον β΄γύρο του Australian Open, απολαμβάνοντας σουβλάκι στο ελληνικό εστιατόριο “Bahari The Greek Palate” στη Μελβούρνη. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε η Σάκκαρη σε ποιο πιάτο θα ήθελε να χαρίσει το όνομά της, απάντησε «Το παστίτσιο. Είναι σαν τον μουσακά, αλλά με ζυμαρικά, αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα στην πατρίδα».