ΑρχικήΆρθραΤυνησία: Εστιατόρια και Γεύσεις

Τυνησία: Εστιατόρια και Γεύσεις

Από τη Ρόζα Κάραλη,

Η ιδέα ενός ξαφνικού ταξιδιού στην Τυνησία μόνο χαρά και ενθουσιασμό θα μπορούσε να προκαλέσει, ίσως και λίγο άγχος για να προλάβω να καλύψω όλες τις επαγγελματικές και προσωπικές μου υποχρεώσεις. 

Λίγα πράγματα στις αποσκευές, κινητό, φωτογραφική μηχανή, laptop και φυσικά η απαραίτητη συλλογή πληροφοριών από φίλους και γνωστούς που έχουν ή δεν έχουν πάει, τι έχουν και τι δεν έχουν ακούσει. Κανένας δεν είχε ακουστά την Τυνησιακή κουζίνα, όπως κι εγώ άλλωστε… έτσι ξεκίνησα με την προοπτική ότι θα «πεινάσω». Μόνο που η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική. Όχι απλά δεν πείνασα, αλλά είχα την ευκαιρία να γευτώ την Τυνησιακή κουζίνα, που με μία λέξη θα την χαρακτήριζα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! Με άφθονο φρέσκο ψάρι και γεύσεις που θυμίζουν τις δικές μας, σε λίγο πιο πικάντικη εκδοχή!

Είναι μοναδική εμπειρία να δοκιμάζεις γεύσεις από τον τόπο που επισκέπτεσαι, να προσπαθείς να γνωρίσεις στην κουλτούρα και τις συνήθειες ενός λαού μέσα από τις γευστικές του συνήθειες και φυσικά πριν από κάθε γευστική απόλαυση η φωτογράφηση είναι απαραίτητη! 

Πρώτος σταθμός στη Sousse και παραδοσιακή κουζίνα στο ξενοδοχείο Hasdrubal Thalassa & Spa. Πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές γεύσεις που πραγματικά δεν ήξερες τι να πρωτοδοκιμάσεις. Το αρνάκι με το ζυμαρικό που θύμιζε χυλοπιτάκι είναι από αυτά που θα θυμάμαι πάντα κυρίως όταν πεινάω… όπως τώρα! Φωτογραφίες και διάλειμμα για το τελευταίο μου Makroudh!

Δεύτερος σταθμός  στο μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας την Hammamet και γεύμα στο Restaurant La Bouillabaisse! Ένα παραδοσιακό εστιατόριο με απλή διακόσμηση, θύμιζε δική μας (περιποιημένη) ταβέρνα. Εδώ αξίζει περισσότερο να δείξουμε τα πιάτα! Φάτε μάτια ψάρια και… μεσούια με τηγανιτές πατάτες! Φυσικά από το τραπέζι δεν έλειψαν τα διάφορα ορεκτικά,  χαρίσα (πάστα πικάντικης πιπεριάς), baby ελιές και λίγο πριν από  το κυρίως ένα λαχταριστό sorbe λεμόνι για να αλλάξει η γεύση.

Τρίτος σταθμός στο Sidi Bou Said , το χωριό των καλλιτεχνών, που αν το είχα δει στο ύπνο μου θα ήμουν σίγουρη πως βρίσκομαι σε ένα ελληνικό νησί που δεν έχω επισκεφτεί και θυμίζει Μύκονο, Σαντορίνη ή μήπως Πάρο;  Τα εστιατόρια που επισκέφτηκα ήταν εξαιρετικά και πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο από τα δύο είναι καλύτερο σε γεύσεις, περιβάλλον αλλά και εξυπηρέτηση. 

The Lounge Dar με θέα θάλασσα! Το τραπέζι μας ήταν στολισμένο γιορτινά. Εκεί κατά τη γνώμη μου απολαύσαμε το καλύτερο brik/μπρικ από άποψη γεύσης αλλά και εμφάνισης! Το brik/μπρικ έγινε καράβι και η γεύση του πραγματικό ταξίδι. Εκεί έμαθα επίσης  ότι το μπρικ τρώγεται χωρίς μαχαιροπίρουνο αλλά με το χέρι.

Τέταρτος και τελευταίος σταθμός: Dar El Jeld στη Medina της Τύνιδας. Σε ένα σοκάκι στο πουθενά, εκεί που αραιώνουν τα παζάρια, μία παραδοσιακή πόρτα και μόλις ανοίγει… αποκαλύπτεται ένα παλιό αρχοντικό Τυνησιακής ομορφιάς σπίτι/εστιατόριο. Οι οικοδεσπότες/προσωπικό μας υποδέχτηκαν ως καλεσμένους και μας περιποιήθηκαν άψογα. Το εκπληκτικό φαγητό σερβιρισμένο στο καλό σερβίτσιο, θα λέγαμε αν ήμασταν καλεσμένοι σε κάποιο σπίτι… ή μήπως ήμασταν, έτσι τουλάχιστον το νιώσαμε! 

Ώρα λοιπόν να δοκιμάσω άλλη μία από τις συνταγές του ΜαμαΠειναω.gr, φυσικά αφού διαβάσω το μαγειρικό μου ζώδιο! Συνεχίζουμε με περισσότερες γεύσεις και συνταγές για την Τυνησιακή κουζίνα στο fooddaily.gr  και για γλυκό στο Sugarbuzz.gr.

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πιροσκί

Πιροσκί σπιτικά με τη γέμιση της επιλογή σας από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το αγαπημένο πιροσκί με αφράτη και τραγανή ζύμη.

Η τέλεια ζεστή σοκολάτα

Η τέλεια ζεστή σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ίσως η ωραιότερη συνταγή για βελούδινη ζεστή σοκολάτα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.

Περισσότερα άρθρα

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

Θέλεις συνταγές στο πεντάλεπτο; Κάνε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για αλμυρά και γλυκά; Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπωσιακές γεύσεις, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα; Ο Τάσος Αντωνίου και το κανάλι Mama...

Γιατί οι Γάλλοι γιορτάζουν σήμερα την ημέρα της κρέπας;

Ένα έθιμο με πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό το οποίο, αν τηρηθεί κατά γράμμα, έχει ευχάριστα αποτελέσματα για την οικογένεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ