ΑρχικήΆρθραΚάνε τα βαζάκια της κουζίνας γλαστράκια για μυρωδικά

Κάνε τα βαζάκια της κουζίνας γλαστράκια για μυρωδικά

Από την Μαίρη Βλάχου,

Το μποστανάκι του σπιτιού με τον ευωδιαστό βασιλικό, το θυμάρι και όλα τα φρέσκα μυρωδικά είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσεις γεύση και να αρωματίσεις το φαγητό. Μια καταπληκτική ιδέα είναι να φυτέψεις τα μυρωδικά φυτά σου σε γυάλινα βαζάκια που θα κρεμάσεις στον τοίχο της κουζίνας!

Θα χρειαστείς:

  • γυάλινα βαζάκια
  • χώμα 
  • βότσαλα
  • 10 εκ. σύρμα
  • πένσα
  • καρφί για τον τοίχο ή άλλο τρόπo στερέωσης

Βήμα 1. Θα χρησιμοποιήσουμε σύρμα μήκους μεγαλύτερο από την περίμετρο του βάζου. Με τη βοήθεια της πένσας τυλίγουμε σφιχτά το σύρμα περιμετρικά του στομίου του βάζου. 

Βήμα 2. Στριφογυρίζουμε με την πένσα την άκρη του σύρματος έτσι ώστε να σχηματίσουμε μια θηλειά. 

Βήμα 3. Βάζουμε μέσα στο βάζο βότσαλα σχηματίζοντας μια στρώση 2,5 εκ. Στρώνουμε το χώμα, φυτεύουμε το φυτό και ποτίζουμε.

Βήμα 4. Καρφώνουμε καλά το καρφί στον τοίχο (προσοχή, τα βαζάκια με τα βότσαλα είναι βαριά!) και κρεμάμε τα βαζάκια-γλάστες μας. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαρδέλες γεμιστές

Συνταγή για σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε αμπελόφυλλα!

Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό

Γιουβέτσι απίθανο με ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα. Αυτό το γιουβέτσι είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο!

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα.

Περισσότερα άρθρα

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

Η διατροφή του Πάσχα

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας κατά την περίοδο του Πάσχα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ