ΑρχικήΆρθραΚάνε τα βαζάκια της κουζίνας γλαστράκια για μυρωδικά

Κάνε τα βαζάκια της κουζίνας γλαστράκια για μυρωδικά

Από την Μαίρη Βλάχου,

Το μποστανάκι του σπιτιού με τον ευωδιαστό βασιλικό, το θυμάρι και όλα τα φρέσκα μυρωδικά είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσεις γεύση και να αρωματίσεις το φαγητό. Μια καταπληκτική ιδέα είναι να φυτέψεις τα μυρωδικά φυτά σου σε γυάλινα βαζάκια που θα κρεμάσεις στον τοίχο της κουζίνας!

Θα χρειαστείς:

  • γυάλινα βαζάκια
  • χώμα 
  • βότσαλα
  • 10 εκ. σύρμα
  • πένσα
  • καρφί για τον τοίχο ή άλλο τρόπo στερέωσης

Βήμα 1. Θα χρησιμοποιήσουμε σύρμα μήκους μεγαλύτερο από την περίμετρο του βάζου. Με τη βοήθεια της πένσας τυλίγουμε σφιχτά το σύρμα περιμετρικά του στομίου του βάζου. 

Βήμα 2. Στριφογυρίζουμε με την πένσα την άκρη του σύρματος έτσι ώστε να σχηματίσουμε μια θηλειά. 

Βήμα 3. Βάζουμε μέσα στο βάζο βότσαλα σχηματίζοντας μια στρώση 2,5 εκ. Στρώνουμε το χώμα, φυτεύουμε το φυτό και ποτίζουμε.

Βήμα 4. Καρφώνουμε καλά το καρφί στον τοίχο (προσοχή, τα βαζάκια με τα βότσαλα είναι βαριά!) και κρεμάμε τα βαζάκια-γλάστες μας. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Η πιο εύκολη συνταγή για πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα και ελαφρώς καραμελένια γεύση.

Λουκάνικα με πατάτες και λαχανικά στο τηγάνι

Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο που θα φτιάξεις μέσα στο τηγάνι σε λίγα λεπτά.

Γαλλικό τοστ

Οι αγαπημένες αυγόφετες ή γαλλικό τοστ είναι το ιδανικό πρωινό. Συνοδεύστε με μέλι, πραλίνα, μαρμελάδα ή ακόμη και παγωτό.

Περισσότερα άρθρα

Το μενού του Πάσχα

Ένα μενού για το Πάσχα με τις καλύτερες πασχαλινές συνταγές για σαλάτες, αρνί κα υπέροχα γλυκά με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

Τα 6 μυστικά για καταπληκτική ζύμη για τάρτα

Μάθετε τα μυστικά για τις καλύτερες σπιτικές τάρτες.

5 πανέξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας

Δείτε πέντε πρακτικές και έξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ