ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάVegan κέικ βανίλιας

Vegan κέικ βανίλια που θα λατρέψετε! Αυτό το κέικ δεν έχει αυγά ή βούτυρο αλλά είναι τόσο εύκολο και γευστικό που θα το φτιάχνετε συνεχώς.

Vegan κέικ βανίλιας
Εκτύπωση

Vegan κέικ βανίλιας

Vegan κέικ βανίλια που θα λατρέψετε! Αυτό το κέικ δεν έχει αυγά ή βούτυρο αλλά είναι τόσο εύκολο και γευστικό που θα το φτιάχνετε συνεχώς!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Vegan κέικ
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Θερμίδες 330θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μηλόξιδο
  • 65 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 ½ κ.γλ. βανίλια
  • 240 ml νερό

Για την επικάλυψη:

  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. vegan βούτυρο βούτυρο καρύδας ή άλλο vegan βούτυρο της επιλογής σας
  • 30 ml γάλα σόγιας
  • 2 κ.γλ. βανίλια

Εκτέλεση

Για το vegan κέικ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. με λαδόκολλα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ώστε να ανασηκώσουμε εύκολα το ψημένο κέικ.
  • Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε ένα ένα το μηλόξιδο, το λάδι καρύδας και το νερό. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο και ομοιόμορφο μείγμα για vegan κέικ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι που βάζουμε στο κέικ να βγαίνει καθαρό.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την επικάλυψη:

  • Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη, το vegan βούτυρο, το μισό γάλα σόγιας και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε μια βελούδινη υφή. Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα παχύρευστο αλλά που απλώνεται εύκολα με μια μαρίζ.
  • Αφήνουμε το vegan κέικ να κρυώσει για 1- λεπτά πάνω σε σχάρα πριν το γαρνίρουμε με την επικάλυψη.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πατατοσαλάτα εύκολη

Πατατοσαλάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή πατατοσαλάτα με μαγιονέζα που θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σας!

Πίτσα ντιπ-φοντύ

Συνταγή για ντιπ ή fondue για πίτσα!

Πανεύκολο κέικ κακάο

Ανεπανάληπτο κέικ κακάο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που σας υπόσχομαι ότι δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο!

Περισσότερα άρθρα

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

7 λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ