ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάVegan κέικ βανίλιας

Vegan κέικ βανίλια που θα λατρέψετε! Αυτό το κέικ δεν έχει αυγά ή βούτυρο αλλά είναι τόσο εύκολο και γευστικό που θα το φτιάχνετε συνεχώς.

Vegan κέικ βανίλιας
Εκτύπωση

Vegan κέικ βανίλιας

Vegan κέικ βανίλια που θα λατρέψετε! Αυτό το κέικ δεν έχει αυγά ή βούτυρο αλλά είναι τόσο εύκολο και γευστικό που θα το φτιάχνετε συνεχώς!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Vegan κέικ
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Θερμίδες 330θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μηλόξιδο
  • 65 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 ½ κ.γλ. βανίλια
  • 240 ml νερό

Για την επικάλυψη:

  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. vegan βούτυρο βούτυρο καρύδας ή άλλο vegan βούτυρο της επιλογής σας
  • 30 ml γάλα σόγιας
  • 2 κ.γλ. βανίλια

Εκτέλεση

Για το vegan κέικ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. με λαδόκολλα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ώστε να ανασηκώσουμε εύκολα το ψημένο κέικ.
  • Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε ένα ένα το μηλόξιδο, το λάδι καρύδας και το νερό. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο και ομοιόμορφο μείγμα για vegan κέικ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι που βάζουμε στο κέικ να βγαίνει καθαρό.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την επικάλυψη:

  • Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη, το vegan βούτυρο, το μισό γάλα σόγιας και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε μια βελούδινη υφή. Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα παχύρευστο αλλά που απλώνεται εύκολα με μια μαρίζ.
  • Αφήνουμε το vegan κέικ να κρυώσει για 1- λεπτά πάνω σε σχάρα πριν το γαρνίρουμε με την επικάλυψη.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο, μια από τις πιο γευστικές και παραδοσιακές συνταγές της πολίτικης κουζίνας.

Σουπιές με πατάτες

Συνταγή για σουπιές με πατάτες γιαχνί. Ιδανικό πιάτο για νηστεία!

Σαλάτα κουνουπίδι, μπαχαρικά και σως γιαούρτι ταχίνι

Τραγανή σαλάτα με κουνουπίδι και αρωματική σως με γιαούρτι και ταχίνι. Αποτελεί ένα θαυμάσιο κυρίως γεύμα, ιδανικό για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Περισσότερα άρθρα

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

Καρπούζι: πώς το επιλέγουμε και απίθανες καλοκαιρινές συνταγές

Πώς επιλέγουμε τα σωστά καρπούζια και υπέροχες καλοκαιρινές συνταγές.

6 φυτικές τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά

Φυτικές τροφές που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά! Μάθετε ποιες φυτικές τροφές αποδίδουν στον οργανισμό περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά και εντάξτε τις στη διατροφή σας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ