fbpx

Χταπόδι µε κριθαράκι

Χταπόδι με κριθαράκι συνταγή
Χταπόδι με κριθαράκι συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Χταπόδι µε κριθαράκι

Γευστικό χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα. Φτιάξτε αυτή τη μοναδική συνταγή για χταπόδι γιουβέτσι και θα ξετρελαθείτε!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Total Time1 ώρα 10 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Χταπόδι µε κριθαράκι
Servings: 6
Calories: 600θερμίδες

Ingredients

  • 500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό

  • 1 χταπόδι

  • 1 1/2 κιλό κομμένο σε μπουκιές

  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

  • 1 πρέζα μπαχάρι γαρίφαλο, κανέλα

  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Instructions

  • Σε κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τις μπουκιές χταποδιού σε μέτρια φωτιά έως ότου πιούν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό. 
  • Σιγοβράζουμε για 40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Τότε προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12΄ ή μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να παραμείνει το κριθαράκι σπειρωτό και ανακατεύουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά. 
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.