ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΧταπόδι µε κριθαράκι
Χταπόδι με κριθαράκι συνταγή
Εκτύπωση

Χταπόδι µε κριθαράκι

Γευστικό χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα. Φτιάξτε αυτή τη μοναδική συνταγή για χταπόδι γιουβέτσι και θα ξετρελαθείτε!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Χταπόδι µε κριθαράκι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 600θερμίδες

Υλικά

  • 500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό

  • 1 χταπόδι

  • 1 1/2 κιλό κομμένο σε μπουκιές

  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

  • 1 πρέζα μπαχάρι γαρίφαλο, κανέλα

  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τις μπουκιές χταποδιού σε μέτρια φωτιά έως ότου πιούν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό. 
  • Σιγοβράζουμε για 40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Τότε προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12΄ ή μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να παραμείνει το κριθαράκι σπειρωτό και ανακατεύουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα Caprese ψητή

Σαλάτα Caprese στο φούρνο ή στο γκριλ!

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Πιπεριές γεμιστές με τυρί στον φούρνο. Η γλύκα της ψημένης πιπεριάς συνδυάζεται μοναδικά με το λιωμένο τυρί!

Εύκολο πεϊνιρλί

Το πιο εύκολο πεϊνιρλί από τον Τάσο Αντωνίου! Λιωμένο τυρί, τραγανό μπέικον συνθέτουν το πιο λαχταριστό πεϊνιρλί που μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Περισσότερα άρθρα

5 πεντανόστιμες σαλάτες με ψητά λαχανικά

Συνδυάστε ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μαρούλι & τυριά για να φτιάξετε υπέροχες σαλάτες λαχανικών!

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Πώς καταψύχουμε σωστά το σπανάκι; Δείτε τα μυστικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά!

Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Συνταγές και γευστικές προτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα πιάτα με αυτό το ιδιαίτερο μενού του Αγίου Βαλεντίνου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ