Ποιος δεν αγαπάει το παγωτό; Ιδαίτερα το καλοκαίρι, όλοι έχουμε ανάγκη από τη δροσιά και την υπέροχη γεύση ενός παγωτού. Αν μάλιστα πρόκειται για σπιτικό παγωτό, όπου έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της ποσότητας και της ποιότητας των υλικών, τότε μιλάμε για την ιδανική καλοκαιρινή λιχουδιά.
Συχνά όμως το σπιτικό παγωτό, όσο νόστιμο κι αν είναι, δεν έχει την τέλεια βελούδινη υφή όπως στα καλά παγωτατζίδικα. Κάθε κουταλιά είναι βελούδινη, μαλακή και κρεμώδης. Το σπιτικό παγωτό όμως, συχνά είναι αρκετά παγωμένο με αποτέλεσμα να πρέπει να το αφήσουμε για ώρες εκτός ψυγείου για το τέλειο σερβίρισμα.
Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για τέλειο, κρεμώδες παγωτό στο σπίτι;
Η προσθήκη αλκοόλ κάνει το παγωτό πιο μαλακό και εύκολο στο σερβίρισμα. Κι όμως, το αλκοόλ παγώνει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, γι’αυτό και μια μικρή ποσότητα στο παγωτό θα βοηθήσει να μη κρυσταλλώσει το παγωτό μας. Γι’αυτό εξάλλου και η βότκα δεν παγώνει στην κατάψυξη.
Πόσο αλκοόλ, όμως; Μια κουταλιά της σούπας αλκοόλ για κάθε λίτρο παγωτού είναι αρκετή. Αν το παρακάνετε, το αποτέλεσμα θα δώσει ένα υπερβολικά κρεμώδες μείγμα που δεν θα παγώσει στην κατάψυξη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουδέτερο αλκοόλ όπως η βότκα. Άλλοι γευστικοί συνδυασμοί περιλαμβάνουν το ουίσκι με σοκολάτα, λευκό κρασί και φράουλα, ουίσκι ή βότκα και βανίλια.
Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό με την εύκολη συνταγή του Τάσου, προσθέτοντας το αλκοόλ της επιλογής σας!