ΑρχικήΆρθραΒάλτε μια κουταλιά από αυτό το υλικό για τέλειο βελούδινο παγωτό

Βάλτε μια κουταλιά από αυτό το υλικό για τέλειο βελούδινο παγωτό

Ποιος δεν αγαπάει το παγωτό; Ιδαίτερα το καλοκαίρι, όλοι έχουμε ανάγκη από τη δροσιά και την υπέροχη γεύση ενός παγωτού. Αν μάλιστα πρόκειται για σπιτικό παγωτό, όπου έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της ποσότητας και της ποιότητας των υλικών, τότε μιλάμε για την ιδανική καλοκαιρινή λιχουδιά.

Συχνά όμως το σπιτικό παγωτό, όσο νόστιμο κι αν είναι, δεν έχει την τέλεια βελούδινη υφή όπως στα καλά παγωτατζίδικα. Κάθε κουταλιά είναι βελούδινη, μαλακή και κρεμώδης. Το σπιτικό παγωτό όμως, συχνά είναι αρκετά παγωμένο με αποτέλεσμα να πρέπει να το αφήσουμε για ώρες εκτός ψυγείου για το τέλειο σερβίρισμα. 

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για τέλειο, κρεμώδες παγωτό στο σπίτι; 

Η προσθήκη αλκοόλ κάνει το παγωτό πιο μαλακό και εύκολο στο σερβίρισμα. Κι όμως, το αλκοόλ παγώνει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, γι’αυτό και μια μικρή ποσότητα στο παγωτό θα βοηθήσει να μη κρυσταλλώσει το παγωτό μας. Γι’αυτό εξάλλου και η βότκα δεν παγώνει στην κατάψυξη.

Πόσο αλκοόλ, όμως; Μια κουταλιά της σούπας αλκοόλ για κάθε λίτρο παγωτού είναι αρκετή. Αν το παρακάνετε, το αποτέλεσμα θα δώσει ένα υπερβολικά κρεμώδες μείγμα που δεν θα παγώσει στην κατάψυξη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουδέτερο αλκοόλ όπως η βότκα. Άλλοι γευστικοί συνδυασμοί περιλαμβάνουν το ουίσκι με σοκολάτα, λευκό κρασί και φράουλα, ουίσκι ή βότκα και βανίλια.

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό με την εύκολη συνταγή του Τάσου, προσθέτοντας το αλκοόλ της επιλογής σας!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπισκότο στο τηγάνι

Σοκολατένιο μπισκότο στο τηγάνι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Παγωτό μπανάνα με ένα υλικό

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτό με ένα μόνο υλικό! Χειροποίητο σπιτικό παγωτό, απλώς ασυναγώνιστο.

Πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές

Συνταγή για πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές!

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες

Απίθανοι, τραγανοί, βουτυράτοι κουραμπιέδες στο πι και φι!

5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο στο ψυγείο μαυρίζει πολύ γρήγορα; Δες εύκολους και έξυπνους τρόπους για τη συντήρησή του και μάθε μυστικά για να μη μαυρίζει το αβοκάντο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ