Ο κρύος καφές που θα λατρέψεις: βιετναμέζικος καφές!

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Όταν μπαίνει η άνοιξη και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, σχεδόν αυτόματα το μόνο ρόφημα καφέ που θέλουμε είναι κρύος καφές, είτε φρέντο είτε φραπέ. Σκεφτήκαμε να ανανεώσουμε λίγο την καθημερινή ρουτίνα και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τον βιετναμέζικο καφέ. Ο βιετναμέζικος καφές έρχεται σε δυο πρωτότυπες παραλλαγές: καφές με ζαχαρούχο γάλα ή καφές με αυγό. Μην σου ακούγεται παράξενο γιατί, προφανώς, το αυγό προστίθεται αφού πρώτα αναμειχθεί με ζαχαρούχο γάλα, δίνοντας στον καφέ πλούσια, κρεμώδη υφή, που θυμίζει πολύ τη γεύση του τιραμισού. Δοκίμασέ το και θα το λατρέψεις! Επίσης, να σημειώσουμε ότι εμείς θα ακολουθήσουμε μια προσαρμοσμένη στα ευρωπαϊκά δεδομένα παραλλαγή, μιας και η βασική συνταγή απαιτεί την ειδική βιετναμέζικη καφετιέρα με έμβολο. Βασική προϋπόθεση για τον τέλειο βιετναμέζικο καφέ είναι να επιλέξουμε καφέ με πολύ δυνατή γεύση.

Βιετναμέζικος κρύος καφές (για μια μερίδα)

  • 2 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 ml δυνατό εσπρέσο ή καφέ φίλτρου
  • λίγο πάγο

Σε ψηλό ποτήρι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τον εσπρέσο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον πάγο, αναμειγνύουμε και σερβίρουμε. 

Βιετναμέζικος καφές με αυγό (για μια μερίδα)

  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 ml δυνατό εσπρέσο ή καφέ φίλτρου
  • τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τον κρόκο αυγού με το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λευκή, αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε σε ψηλό ποτήρι τον εσπρέσο, κρατώντας 2 κ.σ. στην άκρη για την επικάλυψη. Προσθέτουμε το μείγμα αυγού και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο εσπρέσο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα. Σερβίρουμε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.