ΑρχικήΆρθραΒήμα βήμα συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια

Βήμα βήμα συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια

Βήμα βήμα συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια

Με πολύ γλυκιά γεύση και ένα βαθύ χρυσοκίτρινο χρώμα τα καραμελωμένα κρεμμύδια  μπορούν να συνοδεύσουν και να προσδώσουν γεύση κι άρωμα σε πολλά πιάτα. Αναπόσπαστο συστατικό ενός hot dog,  ενός burger ακόμα κι ενός σάντουιτς, τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούν να συνδυαστούν με το ψητό κρέας, τον πουρέ πατάτας, ενώ μπορείτε  να τα προσθέσετε στο burger (συνταγή εδώ), στη σούπα, ακόμα και στις σαλάτες σας. Μάλιστα, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας αφού το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε εκτός από κρεμμύδια, λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο,  καστανή ζάχαρη, ξίδι, ένα τηγάνι, λίγο χρόνο και καλή διάθεση!

Πάμε λοιπόν να δούμε Βήμα βήμα συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια

1. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

2. Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο (για 3-4 μέτρια κρεμμύδια, θα χρειαστούμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο) και το αφήνουμε να λιώσει

3. Κατόπιν, προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και με μια ξύλινη κουτάλα. Τα ανακατεύουμε σιγά σιγά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τη ζάχαρη (μισό κουταλάκι του γλυκού). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν για 15 περίπου λεπτά  χωρίς ανακάτεμα.

5. Συνολικά, για να καραμελωθούν σωστά, χρειάζεται περίπου 40 λεπτά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μόλις ολοκληρώσουμε τα προηγούμενα βήματα και για τα επόμενα 25 λεπτά είναι να έχουμε το νου μας, ενώ κάθε 5 με 10 λεπτά θα πρέπει να τα ανακατεύουμε.

6. Μόλις τα κρεμμύδια αποκτήσουν ένα βαθύ σκούρο χρώμα και μαλακώσουν,  προσθέτουμε λίγο ξίδι μπαλσάμικο (μία κουταλιά του γλυκού) ώστε να γλασαριστούν ομοιόμορφα και αφήστε τα να μαγειρευτούν  για άλλα 5 λεπτά.

7.  Σερβίρουμε τα καραμελωμένα  κρεμμύδια  ζεστά ή μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και να τα βάλουμε στο ψυγείο  για μελλοντική χρήση.

Δείτε ακόμη: η μους σοκολάτας που φτιάχνεται με δυο υλικά!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρές τηγανίτες (αλμυρά pancakes)

Εξαιρετική συνταγή για αλμυρές τηγανίτες από τον Τάσο Αντωνίου. Μία νόστιμη συνταγή για αλμυρά pancakes, ένα χορταστικό πρωινό, brunch ή για ένα πρωτότυπο ορεκτικό για το τραπέζι σας!

Γιορτινό κοκτέιλ σαμπάνιας

Πανεύκολη συνταγή για το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο κοκτέιλ!

Λαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν

Μια εύκολη και υπέροχη μακαρονάδα με γαρίδες και εκπληκτικά αρώματα χάρη στο ούζο και το εστραγκόν!

Περισσότερα άρθρα

Πρέπει ένα παιδί να νηστεύει;

Νηστεία και παιδιά: πρέπει ένα μικρό παιδί να νηστεύει; Γράφει η παιδοδιαιτολόγος Ελένη Κουή.

Συνταγές με μοσχοκάρυδο

Προσθέστε στις συνταγές σας μοσχοκάρυδο για περισσότερη νοστιμιά ακολουθώντας τα tips του Μαμα Πειναω.

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ