ΑρχικήΆρθραΒήμα βήμα συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια

Βήμα βήμα συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια

Βήμα βήμα συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια

Με πολύ γλυκιά γεύση και ένα βαθύ χρυσοκίτρινο χρώμα τα καραμελωμένα κρεμμύδια  μπορούν να συνοδεύσουν και να προσδώσουν γεύση κι άρωμα σε πολλά πιάτα. Αναπόσπαστο συστατικό ενός hot dog,  ενός burger ακόμα κι ενός σάντουιτς, τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούν να συνδυαστούν με το ψητό κρέας, τον πουρέ πατάτας, ενώ μπορείτε  να τα προσθέσετε στο burger (συνταγή εδώ), στη σούπα, ακόμα και στις σαλάτες σας. Μάλιστα, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας αφού το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε εκτός από κρεμμύδια, λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο,  καστανή ζάχαρη, ξίδι, ένα τηγάνι, λίγο χρόνο και καλή διάθεση!

Πάμε λοιπόν να δούμε Βήμα βήμα συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια

1. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

2. Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο (για 3-4 μέτρια κρεμμύδια, θα χρειαστούμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο) και το αφήνουμε να λιώσει

3. Κατόπιν, προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και με μια ξύλινη κουτάλα. Τα ανακατεύουμε σιγά σιγά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τη ζάχαρη (μισό κουταλάκι του γλυκού). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν για 15 περίπου λεπτά  χωρίς ανακάτεμα.

5. Συνολικά, για να καραμελωθούν σωστά, χρειάζεται περίπου 40 λεπτά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μόλις ολοκληρώσουμε τα προηγούμενα βήματα και για τα επόμενα 25 λεπτά είναι να έχουμε το νου μας, ενώ κάθε 5 με 10 λεπτά θα πρέπει να τα ανακατεύουμε.

6. Μόλις τα κρεμμύδια αποκτήσουν ένα βαθύ σκούρο χρώμα και μαλακώσουν,  προσθέτουμε λίγο ξίδι μπαλσάμικο (μία κουταλιά του γλυκού) ώστε να γλασαριστούν ομοιόμορφα και αφήστε τα να μαγειρευτούν  για άλλα 5 λεπτά.

7.  Σερβίρουμε τα καραμελωμένα  κρεμμύδια  ζεστά ή μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και να τα βάλουμε στο ψυγείο  για μελλοντική χρήση.

Δείτε ακόμη: η μους σοκολάτας που φτιάχνεται με δυο υλικά!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ποπ κορν με καραμέλα

Συνταγή για ποπ κορν με καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν με καραμέλα, ιδανικό για σνακ, πάρτυ ή ταινίες στο σπίτι.

Χοιρινή τηγανιά

Αυτή η συνταγή για χοιρινή τηγανιά είναι εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή και ιδανική για αρχάριους.

Μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα

Συνταγή για μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα και μανιτάρια.

Περισσότερα άρθρα

7 tips για τη συντήρηση των τροφίμων πριν τις διακοπές

Αξιοποιήστε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και τα ντουλάπια σας πριν φύγετε για διακοπές με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για οικονομία.

4 είδη μουστάρδας που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας

Ποια μουστάρδα να επιλέξετε με κάθε συνταγή; Απαλή, πικάντικη, Dijon, με σπόρους, βρείτε ποια ταιριάζει ιδανικά σε κάθε πιάτο.

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ