Με το λανσάρισμα της τρίτης της ετικέτας ολοκληρώνει την πρώτη χρονιά λειτουργία της η Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris MicroBrewery» εισάγοντας την πρώτη Ελληνική Stout μπύρα στον Ελληνικό χάρτη και προσφέροντας μια νέα γευστική πρόταση στους απανταχού εραστές της μαύρης μπύρας. 

Η Voreia Stout είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού έξι διαφορετικών βυνών κριθαριού και της προσθήκης ατόφιου ελληνικού κριθαριού. Μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη Ale που χαρακτηρίζεται από μαύρο χρώμα και καφέ κρεμώδες αφρό. Καβουρδισμένα αρώματα κάνουν έντονα της παρουσία τους, καθώς νότες σοκολάτας, καφέ και καραμέλας συνεργάζονται αρμονικά προσδίδοντας μια ιδιαίτερη αρωματική ταυτότητα στη νέα συνταγή. Η γεύση της είναι γεμάτη, κρεμώδης και γλυκιά στην αρχή, ενώ διακρίνεται μια ελαφριά οξύτητα καθώς η σοκολάτα, ο καφές και η καραμέλα έρχονται στο προσκήνιο, αφήνοντας στη συνέχεια μια έντονη επίγευση με μια αρκετά χορταστική πικράδα μαύρης σοκολάτας. Το σώμα της επιτηδευμένα γεμάτο και πυκνό, με τη ζύμωση να ξεκινά με 18 Plato, παρά το μέτριο για την κατηγορία αλκοόλ που αγγίζει τους 6 βαθμούς. Διατίθεται σε φιάλες 330 ml.

Η νέα μπύρα συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσιο και χοίρινο κρέας, barbeque sauce, τρούφα, cheddar, blue cheese, οστρακοειδή και μαλάκια. Επιπλέον, μπορεί να συνοδευτεί και με γλυκά, όπως κέικ σοκολάτας, σουφλέ σοκολάτας ή παγωτό βανίλιας. 

Η Voreia Stout έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της στην ελληνική αγορά, κατακτώντας λαμπερές κριτικές από τους γευσιγνώστες του κλάδου και τους φίλους του ζύθου. Στα άμεσα σχέδια της μικροζυθοποιίας είναι το λανσάρισμα και τέταρτης ετικέτας μέσα στον Ιανουάριο. Οι δύο νέες μπύρες αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα από την εταιρεία σε κοινή εκδήλωση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέσα στον Ιανουάριο. Οι δύο πρώτες ετικέτες, η Voreia Pilsner και η Voreia India Pale Ale, αφού κατέκτησαν την Ελληνική αγορά πήραν το δρόμο των εξαγωγών, όπου συναντώνται ήδη στις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και σύντομα και της Βόρειας Αμερικής.  

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κερασόπιτα

Κερασόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο γλυκό με κεράσια που συνοδεύεται καταπληκτικά από παγωτό. Αξιοποιήστε τα καλοκαιρινά κεράσια σε αυτή τη κερασόπιτα.

Κέικ σοκολατένιο με μαύρη μπίρα

Φανταστικό σοκολατένιο κέικ με μαύρη μπίρα. Η μαύρη μπίρα ταιριάζει μοναδικά με σοκολάτα, ενώ το κέικ γίνεται κολασμένα ζουμερό εσωτερικά.

Ριγκατόνι ογκρατέν

Τα ριγκατόνι ογκρατέν είναι μια κλασική ιταλική συνταγή για μακαρόνια φούρνου. Ένας νόστιμος συνδυασμός ζυμαρικών με λιωμένα τυριά στον φούρνο, σάλτσα που θα σας ενθουσιάσει!

Περισσότερα άρθρα

5 δροσερά γλυκά με καλοκαιρινά φρούτα

Φτιάξτε δροσερά γλυκά με καλοκαιρινά φρούτα, που ετοιμάζονται εύκολα, γρήγορα και είναι πεντανόστιμα!

Πασχαλινό, τέλειο κοκορέτσι στη σούβλα

5 μυστικά για πετυχημένο και καλοψημένο κοκορέτσι, τον τέλειο πασχαλινό κρεατομεζέ!

6 βήματα για να συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι

Πώς θα συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι ώστε να καίει λιγότερο και να μη χαλάσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ