ΑρχικήUncategorized«Τα ΒορΟινά» στην Αθήνα

«Τα ΒορΟινά» στην Αθήνα

Η γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλής εκδήλωση γευστικής δοκιμής της ένωσης 

«Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» για 16η χρονιά στην Αθήνα

Τα ΒΟΡΟΙΝΑ, η ετήσια παρουσίαση των κορυφαίων οινοποιείων της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Πλατεία Συντάγματος.

Πρόκειται για την ιδιαίτερα δημοφιλή πανελλαδικά εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», η οποία  απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε επαγγελματίες και καταναλωτές, προσκαλώντας τους, μέσα από τα ΒΟΡΟΙΝΑ, να «ταξιδέψουν» στα αμπελοτόπια του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, εκεί απ’ όπου προέρχονται κορυφαία κρασιά και αμπελοοινικά αποστάγματα.

Οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» μέσα από τις εξαίρετες δημιουργίες τους, έχουν αναδείξει γηγενείς ποικιλίες, καθιέρωσαν ιδιαίτερα στυλ κρασιών και κυρίως προήγαγαν τον Ελληνικό αμπελώνα, τις ποικιλίες και τον επώνυμο ποιοτικό οίνο.

Οι επισκέπτες των ΒΟΡΟΙΝΩΝ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς αγαπημένων κρασιών, να συζητήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τον τρύγο του 2019 απ’ όπου αναμένονται εκπληκτικά κρασιά, ορισμένα από τα οποία θα μπορέσουν ήδη να δοκιμάσουν στην εκδήλωση.

Παράλληλα, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στα ΒΟΡΟΙΝΑ, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν:

  • 11:00-13:00 «Winemakers’ masterclass: Οίνος & Ύδωρ» με προκράτηση (κόστος 30€). Αίθουσα Golden Room.
  • 12:00-20:00 Θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας «Ξινόμαυρο Οριζοντίως – Σοδειά 2016» με το εισιτήριο στα ΒΟΡΟΙΝΑ, στην αίθουσα Grand Ballroom.

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ακολουθήσει τις προτάσεις των ΒΟΡΟΙΝΩΝ για την εβδομάδα πριν την εκδήλωση (VorOina Days) οι οποίες έχουν στόχο να φέρουν ακόμα περισσότερο το κοινό κοντά στο κρασί, να μάθουν για αυτό και να το απολαύσουν σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας. Παράλληλα, αξιόλογα wine bars δημιουργούν για τις ημέρες αυτές τις ειδικές «ΒορΟινές» λίστες κρασιού που περιλαμβάνουν προτάσεις σε ποτήρι και σε φιάλη.  

Κορυφαίο γεγονός πριν τα ΒΟΡΟΙΝΑ, το καθιερωμένο πλέον masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, στις εγκαταστάσεις του WSPC, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα 18:45. Τίτλος του φετινού masterclass τυφλής γευσιγνωσίας:  «Value For Money – Μία άσκηση για το «value for money» των ερυθρών κρασιών του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, λιανικής τιμής από 20 έως 40 ευρώ».   Συμμετοχή με κρατήσεις (κόστος 50€).

Για την προεγγραφή (με έκπτωση) στην εκδήλωση ΒΟΡΟΙΝΑ και πληροφορίες σχετικά με το προφίλ της εκδήλωσης, τα οινοποιεία που συμμετέχουν, το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων, τους συνεργάτες, τους χορηγούς, δελτία τύπου και συνοδευτικό υλικό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr 

ΒΟΡΟΙΝΑ: Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες λειτουργίας: 

  • 12:00-15:00 για επαγγελματίες (είσοδος δωρεάν με προεγγραφή)
  • 15:00-20:00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 8€ – με προεγγραφή 5€)

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κυπριακές ταχινόπιτες

Κυπριακές ταχινόπιτες, μια εύκολη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου! Νηστίσιμη ταχινόπιτα με εύκολη ζύμη και πλούσια γέμιση από ταχίνι και κανέλα.

Εύκολη τυρόπιτα του Τάσου

Πανεύκολη τυρόπιτα με τρια τυριά από τον Τάσο Αντωνίου. Λαχταριστή, γρήγορη, είναι η τυρόπιτα που θα φτιάχνετε συνέχεια.

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Περισσότερα άρθρα

Πρέπει ένα παιδί να νηστεύει;

Νηστεία και παιδιά: πρέπει ένα μικρό παιδί να νηστεύει; Γράφει η παιδοδιαιτολόγος Ελένη Κουή.

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

9 μυστικά για άψογη βινεγκρέτ για σαλάτα

Η βινεγκρέτ της σαλάτας γίνεται τέλεια με αυτά τα κόλπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ