ΑρχικήΆρθραΠως θα βράσεις το τέλειο αυγό

Πως θα βράσεις το τέλειο αυγό

Από τη Λίζα Μάτσα,

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια κατσαρόλα, ένα χρονομετρητή και μερικά αυγά που θα έχουν μείνει για μια βδομάδα τουλάχιστον στο ράφι σου. Τα φρέσκα αυγά δεν είναι ιδανικά για βράσιμο και αυτό είναι ένα μυστικό που πρέπει να θυμάσαι αν θες να πετύχεις την τέλεια υφή! Τα υπόλοιπα μυστικά είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω -πραγματικά απλά- βήματα.

Βήμα 1: Τοποθετούμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό που να τα καλύπτει.

Βήμα 2: Ζεσταίνουμε τη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, χωρίς το καπάκι.

Βήμα 3: Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πριν από το νερό σας φτάσει σε σημείο βρασμού.

Βήμα 4: Καλύπτουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να ξεκουραστούν μέσα στο ζεστό νερό για 6 έως 10 λεπτά. Φροντίζουμε να είμαστε ακριβείς στους χρόνους καθώς ένα επιπλέον λεπτό μαγειρέματος μπορεί να σας κοστίσει και φτιάξετε ένα πολύ σφιχτό αυγό. Όσο πιο ζουμερό θέλουμε τον κρόκο, τόσο λιγότερα λεπτά πρέπει να αφήσουμε τα αυγά στο ζεστό νερό (εννοείται πάντα μέσα στη διάρκεια των 6-10 λεπτών).

Βήμα 5: Όταν έχουν βράσει τα αυγά στον χρόνο που επιθυμούμε, μεταφέρουμε τα αυγά μας σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.

Βήμα 6: Αν είμαστε πολύ ανυπόμονοι μπορούμε να ξεκινήσουμεε ευθείς αμέσως το ξεφλούδισμα. Ιδανικά, περιμένουμεε να κρυώσουν εντελώς τα αυγά και ξεφλουδίζουμε με μαλακές κινήσεις το κέλυφος. Για να διευκολυνθούμε μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Το αυγό σου τώρα είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες καθώς μπορεί να μετατραπεί σε ένα ελαφρύ πρωινό, να μπει στο ταπεράκι για το γραφείο, ή μέσα σε ένα σάντουιτς μαζί με πράσινη σαλάτα. Λίγο αλάτι και πιπέρι, και καλή όρεξη!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές

Συνταγή για πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές!

Μακαρονάδα aglio e olio

Συνταγή για μακαρονάδα aglio e olio!

Ψητά μύδια με τραγανή κρούστα

Υπέροχα μύδια με τραγανή, πικάντικη κρούστα. Μια νηστίσιμη συνταγή που θα λατρέψετε.

Περισσότερα άρθρα

10 μυστικά για τέλειο ρύζι στο σπίτι

Το ρύζι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο, και όχι άδικα. Δες ποια είναι τα μυστικά για να μαγειρέψεις το τέλειο ρύζι.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ