Πως θα βράσεις το τέλειο αυγό

Από τη Λίζα Μάτσα,

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια κατσαρόλα, ένα χρονομετρητή και μερικά αυγά που θα έχουν μείνει για μια βδομάδα τουλάχιστον στο ράφι σου. Τα φρέσκα αυγά δεν είναι ιδανικά για βράσιμο και αυτό είναι ένα μυστικό που πρέπει να θυμάσαι αν θες να πετύχεις την τέλεια υφή! Τα υπόλοιπα μυστικά είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω -πραγματικά απλά- βήματα.

Βήμα 1: Τοποθετούμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό που να τα καλύπτει.

Βήμα 2: Ζεσταίνουμε τη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, χωρίς το καπάκι.

Βήμα 3: Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πριν από το νερό σας φτάσει σε σημείο βρασμού.

Βήμα 4: Καλύπτουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να ξεκουραστούν μέσα στο ζεστό νερό για 6 έως 10 λεπτά. Φροντίζουμε να είμαστε ακριβείς στους χρόνους καθώς ένα επιπλέον λεπτό μαγειρέματος μπορεί να σας κοστίσει και φτιάξετε ένα πολύ σφιχτό αυγό. Όσο πιο ζουμερό θέλουμε τον κρόκο, τόσο λιγότερα λεπτά πρέπει να αφήσουμε τα αυγά στο ζεστό νερό (εννοείται πάντα μέσα στη διάρκεια των 6-10 λεπτών).

Βήμα 5: Όταν έχουν βράσει τα αυγά στον χρόνο που επιθυμούμε, μεταφέρουμε τα αυγά μας σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.

Βήμα 6: Αν είμαστε πολύ ανυπόμονοι μπορούμε να ξεκινήσουμεε ευθείς αμέσως το ξεφλούδισμα. Ιδανικά, περιμένουμεε να κρυώσουν εντελώς τα αυγά και ξεφλουδίζουμε με μαλακές κινήσεις το κέλυφος. Για να διευκολυνθούμε μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Το αυγό σου τώρα είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες καθώς μπορεί να μετατραπεί σε ένα ελαφρύ πρωινό, να μπει στο ταπεράκι για το γραφείο, ή μέσα σε ένα σάντουιτς μαζί με πράσινη σαλάτα. Λίγο αλάτι και πιπέρι, και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.