ΑρχικήΆρθραΞεφλούδισε το σκόρδο χωρίς να μυρίσουν τα χέρια σου!

Ξεφλούδισε το σκόρδο χωρίς να μυρίσουν τα χέρια σου!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν και το σκόρδο είναι απαραίτητο σε πολλές συνταγές αφού προσθέτει μια ξεχωριστή γεύση, όταν έρχεται η ώρα να το ξεφλουδίσουμε, τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Για πολλούς η μυρωδιά που αφήνει το σκόρδο στα χέρια τους είναι δυσάρεστη και συνεπώς αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν. Το Μαμα Πειναω σας παρουσιάζει τρεις εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε το σκόρδο χωρίς να μυρίσουν τα χέρια σας – τουλάχιστον όχι τόσο όσο με τον κλασικό τρόπο!

1. Ρίξτε τις σκελίδες σε ένα μπολ με νερό και αφήστε τις να μουλιάσουν για λίγη ώρα. Η φλούδα από τις σκελίδες θα αρχίσει να μαλακώνει και φεύγει όταν τις βγάλετε από το νερό. Έτσι η μυρωδιά θα έχει ελαττωθεί αρκετά και θα τις ξεφλουδίσετε πολύ γρήγορα και εύκολα.

2. Με ένα μαχαίρι, χτυπάτε δυνατά το σκόρδο ώστε να χωριστεί σε σκελίδες. Στη συνέχεια, βάζετε τις σκελίδες σε ένα βαθύ μπολ το οποίο θα κλείσετε με ένα άλλο μπολ. Κουνήστε το πάνω-κάτω όπως θα κάνατε με ένα σέικερ. Θα διαπιστώσετε πως ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα, οι σκελίδες ξεφλουδίζονται μόνες τους.

3. Σε ένα γυάλινο βάζο τοποθετήστε το σκόρδο. Κλείστε το βάζο καλά και χτυπήστε το σαν σέικερ για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Μόλις ανοίξετε το βάζο, θα δείτε πως το σκόρδο έχει διαχωριστεί σε σκελίδες και φλούδα.

4. Ρίξτε τις σκελίδες σε ένα γυάλινο μπολ και στη συνέχεια βάλτε τις στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Μόλις βγάλετε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, το ανακινείτε ελαφρά και οι φλούδες από τις σκελίδες θα έχουν αφαιρεθεί.

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εσπρέσο αφογκάτο (εσπρέσο με παγωτό)

Ο εσπρέσο αφογκάτο είναι ο συνδυασμός ζεστού καφέ εσπρέσο με παγωτό. Μια αγαπημένη ιταλική συνταγή που μπορείτε να σερβίρεται ως επιδόρπιο.

Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη

Συνταγή για απίθανα νηστίσιμα μπισκότα με μέλι, βρώμη και ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Απλά υπέροχα.

Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο

Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Λαχταριστή συνταγή με λιωμένα τυριά και το κοτόπουλο που έχει περισσέψει από χθες. Δοκιμάστε τα πεντανόστιμα λαζάνια του Τάσου!

Περισσότερα άρθρα

Xυμός καρπούζι: 6 λόγοι που πρέπει να πίνουμε καθημερινά

Δείτε τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που προσφέρει ο χυμός καρπούζι στον οργανισμό!

Τα μυστικά για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι

15 μυστικά για τέλεια πασχαλινά τσουρέκια, αφράτα, μαστιχωτά, με ίνες, που θα λατρέψουν όλοι!

10 μυστικά για τέλειο ρύζι στο σπίτι

Το ρύζι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο, και όχι άδικα. Δες ποια είναι τα μυστικά για να μαγειρέψεις το τέλειο ρύζι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ