Ξεφλούδισε το σκόρδο χωρίς να μυρίσουν τα χέρια σου!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν και το σκόρδο είναι απαραίτητο σε πολλές συνταγές αφού προσθέτει μια ξεχωριστή γεύση, όταν έρχεται η ώρα να το ξεφλουδίσουμε, τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Για πολλούς η μυρωδιά που αφήνει το σκόρδο στα χέρια τους είναι δυσάρεστη και συνεπώς αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν. Το Μαμα Πειναω σας παρουσιάζει τρεις εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε το σκόρδο χωρίς να μυρίσουν τα χέρια σας – τουλάχιστον όχι τόσο όσο με τον κλασικό τρόπο!

1. Ρίξτε τις σκελίδες σε ένα μπολ με νερό και αφήστε τις να μουλιάσουν για λίγη ώρα. Η φλούδα από τις σκελίδες θα αρχίσει να μαλακώνει και φεύγει όταν τις βγάλετε από το νερό. Έτσι η μυρωδιά θα έχει ελαττωθεί αρκετά και θα τις ξεφλουδίσετε πολύ γρήγορα και εύκολα.

2. Με ένα μαχαίρι, χτυπάτε δυνατά το σκόρδο ώστε να χωριστεί σε σκελίδες. Στη συνέχεια, βάζετε τις σκελίδες σε ένα βαθύ μπολ το οποίο θα κλείσετε με ένα άλλο μπολ. Κουνήστε το πάνω-κάτω όπως θα κάνατε με ένα σέικερ. Θα διαπιστώσετε πως ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα, οι σκελίδες ξεφλουδίζονται μόνες τους.

3. Σε ένα γυάλινο βάζο τοποθετήστε το σκόρδο. Κλείστε το βάζο καλά και χτυπήστε το σαν σέικερ για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Μόλις ανοίξετε το βάζο, θα δείτε πως το σκόρδο έχει διαχωριστεί σε σκελίδες και φλούδα.

4. Ρίξτε τις σκελίδες σε ένα γυάλινο μπολ και στη συνέχεια βάλτε τις στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Μόλις βγάλετε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, το ανακινείτε ελαφρά και οι φλούδες από τις σκελίδες θα έχουν αφαιρεθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.