Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα

Συνταγή για χριστουγεννιάτικη πάβλοβα με υπέροχη κόκκινη σάλτσα από βατόμουρα.

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 2 ώρες

Μερίδες: 6

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120οC στον αέρα. Σχεδιάζουμε έναν μεγάλο κύκλο (22 cm) σε μια λαδόκολλα και στη συνέχεια, σχεδιάζουμε άλλον ένα στο εσωτερικό, διαστάσεων περίπου 13cm. Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να πάρουν όγκο. Προσθέτουμε 250 γρ. ζάχαρη άχνη, λίγη λίγη, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να σκληρύνει η μαρέγκα. Προσθέτουμε ανακατεύοντας με μαλακές κινήσεις το κοσκινισμένο κορν φλάουρ και το ξύδι. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά στο στεφάνι (δηλαδή κυκλικά) που έχουμε σχεδιάσει στη λαδόκολλα. Δημιουργούμε μία δεύτερη στρώση μαρέγκας πάνω από το πρώτο και ισιώνουμε την κορυφή πιέζοντας με το κουτάλι. Ψήνουμε την μαρέγκα για 2 ώρες. Σβήνουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε κλειστό αφήνοντας μέσα τη μαρέγκα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βατόμουρου: με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα βατόμουρα, τον χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν κρυώσει η μαρέγκα, απλώνουμε την σαντιγί, τη σάλτσα βατόμουρου, τους σπόρους ροδιού, τα βατόμουρα και τις φράουλες. Διακοσμούμε προαιρετικά με δυόσμο ή με χριστουγεννιάτικα γκι.