Χριστουγεννιάτικη κατασκευή: φτιάξτε κηροπήγια με κανέλα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν κι όλοι, λίγο πολύ, σκεφτόμαστε πώς θα διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Δέντρο, μπάλες, διάφορα διακοσμητικά και κηροπήγια με αστραφτερά και χαρούμενα χρώματα υπόσχονται να φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στην πόρτα μας.  Εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε μια εορταστική νότα, φτιάχνοντας τα δικά μας  στολίδια με εύκολα υλικά και έτσι εμπνευστήκαμε τα κηροπήγια από ξυλάκια κανέλας. Είναι εντυπωσιακά, πανεύκολα, ευωδιαστά και θα έχουν μια ιδιαίτερη θέση στο εορταστικό σκηνικό.

Για να φτιάξετε κηροπήγια κανέλας χρειάζεστε είναι ένα κερί σε χρώμα της αρεσκείας σας,  ολόκληρα ξυλάκια κανέλας, υφασμάτινο λαστιχάκι και σπάγκο ή κορδέλα στα χρώματα που προτιμάτε. 

Αρχικά, υπολογίζετε πόσα ξυλάκια κανέλας χρειάζεστε ανάλογα με το κερί που έχετε επιλέξει. Στη συνέχεια, καλύπτετε το κερί με τα ξυλάκια κανέλας και τα στερεώνετε τυλίγοντάς τα περιμετρικά με λαστιχάκι. Τέλος, δένετε τα ξυλάκια με τον σπάγκο ή την κορδέλα, φροντίζοντας να καλύπτει το λαστιχάκι. Το κηροπήγιο είναι έτοιμο για διακόσμηση.

Με την ίδια διαδικασία, μπορείτε να στολίσετε ένα βαζάκι με ξυλάκια κανέλας και στο εσωτερικό του να βάλετε ένα κερί ρεσό, δημιουργώντας έτσι ένα άλλου είδους κηροπήγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.