Τηγανητός μπακαλιάρος

Τηγανητός μπακαλιάρος Συνταγή

Τηγανητός μπακαλιάρος. Κλασικός και αγαπημένος.

Τηγανητός μπακαλιάρος Συνταγή

Τηγανητός μπακαλιάρος

Τηγανητός μπακαλιάρος από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με χρυσαφένια, τραγανή κρούστα που θα σας ξετρελάνει.
5 from 2 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 20 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 380 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός διαλέγουμε χοντρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Αφαιρούμε από την προηγούμενη την πέτσα του μπακαλιάρου και κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ γεμάτο με νερό, το οποίο θα αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για 12-24 ώρες. Όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει ο μπακαλιάρος. Αφού ξαλμυρίσει, τοποθετούμε τα κομμάτια σε σχάρα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν καλά και αφαιρούμε τυχόν κόκαλα.
  • Ετοιμάζουμε το κουρκούτι μας: χτυπάμε το αυγό με το ανθρακούχο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό ελαφρώς πηχτό αλλά όχι αραιό. Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Με το σύρμα ανακατεύουμε άλλη μια φορά τον χυμό και βουτάμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν γύρω γύρω, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Τηγανητός μπακαλιάρος

Δείτε ακόμη: ο πιο εύκολος μπακαλιάρος σκορδαλιά

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.