Τηγανητός μπακαλιάρος

Τηγανητός μπακαλιάρος
Τηγανητός μπακαλιάρος
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
10 λεπτά
Συν. Χρόνος
20 λεπτά
 
Τηγανητός μπακαλιάρος από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με χρυσαφένια, τραγανή κρούστα που θα σας ξετρελάνει.
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 380 θερμίδες
Υλικά
  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός διαλέγουμε χοντρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Αφαιρούμε από την προηγούμενη την πέτσα του μπακαλιάρου και κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ γεμάτο με νερό, το οποίο θα αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για 12-24 ώρες. Όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει ο μπακαλιάρος. Αφού ξαλμυρίσει, τοποθετούμε τα κομμάτια σε σχάρα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν καλά και αφαιρούμε τυχόν κόκαλα.

  2. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι μας: χτυπάμε το αυγό με το ανθρακούχο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό ελαφρώς πηχτό αλλά όχι αραιό. Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει.

  3. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Με το σύρμα ανακατεύουμε άλλη μια φορά τον χυμό και βουτάμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν γύρω γύρω, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Advertisement

Δείτε ακόμη:

Σκορδαλιά με πατάτες

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.