ΑρχικήΆρθραΧριστουγεννιάτικο δέντρο από μαρεγκάκια

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μαρεγκάκια

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αυτές τις γιορτινές μέρες τολμήστε να φτιάξετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα είναι όχι μόνο όμορφο και λαμπερό, αλλά και νόστιμο, αφού θα είναι διακοσμημένο με μαρεγκάκια! Η διαδικασία είναι απλή. Σας έχουμε ήδη δώσει όλα τα  μυστικά για να σας πετύχει η μαρέγκα.

Για το δέντρο θα χρειαστείτε:

  • Λευκό χαρτόνι (διαστάσεων 24×48 εκ.)
  • Πλαστική μεμβράνη
  • Συρραπτικό
  • Διάφανο σελοτέιπ
  • 200 γρ. μαρεγκάκια

Για την κόλλα με την οποία θα σταθεροποιήσετε πάνω στο δέντρο τα μαρεγκάκια θα χρειαστείτε: 

  • 310 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ½ κουτ.γλ. λεμόνι

Πώς θα το φτιάξετε

1. Για το δέντρο, χρησιμοποιώντας σαν βάση έναν κώνο από το λευκό χαρτόνι που θα κολλήσετε τις άκρες του με το συρραπτικό, τυλίγετε το χαρτόνι περιμετρικά, δημιουργώντας έτσι το σχήμα του δέντρου. Στη συνέχεια, το καλύπτετε με την πλαστική μεμβράνη κολλώντας με το σελοτέιπ όλες τις πλευρές για να σταθεροποιηθούν.

2. Ετοιμάζετε τα μαρεγκάκια, ακολουθώντας αυτή τη συνταγή

3. Όταν ψηθούν τα μαρεγκάκια, ετοιμάζετε την κόλλα, ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μπολ.

4. Με ένα μαχαίρι απλώνετε ένα λεπτό στρώμα κόλλας σε όλη την επιφάνεια του δέντρου.

5. Για να κολλήσετε τα μαρεγκάκια στο δέντρο, βάζετε στη βάση του καθενός λίγη κόλλα και στη συνέχεια τα κολλάτε στο δέντρο, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω  και τοποθετώντας τα περιμετρικά. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από μαρεγκάκια είναι έτοιμο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με φρούτα και γιαούρτι

Συνταγή για ανάμεικτη σαλάτα με φρούτα και σος γιαουρτιού!

Παστιτσάδα Κέρκυρας

Η αυθεντική συνταγή για παστιτσάδα Κέρκυρας από τον Τάσο Αντωνίου! Φέρνουμε την παραδοσιακή παστιτσάδα με μελωμένο κρέας, πλούσια σάλτσα και μπαχαρικά στο πιάτο σας.

Φρέσκος τόνος με κρούστα

Πεντανόστιμος φρέσκος τόνος με κρούστα!

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

Κορονοϊός και μαγειρική: 14 συνταγές για την καραντίνα

Δείτε τις 14 συνταγές για την καραντίνα που θα φτιάξετε με ό,τι υλικά έχετε στην κουζίνα σας.

Συνταγή για σπιτικό παγωτο με 2 υλικά

Λαχταριστή συνταγη για νόστιμο παγωτο με ένα ή δύο υλικά. Ποιος είπε ότι τα παγωτα είναι δύσκολα; Τώρα σπιτικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ