ΑρχικήΆρθραΧριστουγεννιάτικο δέντρο από μαρεγκάκια

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μαρεγκάκια

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αυτές τις γιορτινές μέρες τολμήστε να φτιάξετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα είναι όχι μόνο όμορφο και λαμπερό, αλλά και νόστιμο, αφού θα είναι διακοσμημένο με μαρεγκάκια! Η διαδικασία είναι απλή. Σας έχουμε ήδη δώσει όλα τα  μυστικά για να σας πετύχει η μαρέγκα.

Για το δέντρο θα χρειαστείτε:

  • Λευκό χαρτόνι (διαστάσεων 24×48 εκ.)
  • Πλαστική μεμβράνη
  • Συρραπτικό
  • Διάφανο σελοτέιπ
  • 200 γρ. μαρεγκάκια

Για την κόλλα με την οποία θα σταθεροποιήσετε πάνω στο δέντρο τα μαρεγκάκια θα χρειαστείτε: 

  • 310 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ½ κουτ.γλ. λεμόνι

Πώς θα το φτιάξετε

1. Για το δέντρο, χρησιμοποιώντας σαν βάση έναν κώνο από το λευκό χαρτόνι που θα κολλήσετε τις άκρες του με το συρραπτικό, τυλίγετε το χαρτόνι περιμετρικά, δημιουργώντας έτσι το σχήμα του δέντρου. Στη συνέχεια, το καλύπτετε με την πλαστική μεμβράνη κολλώντας με το σελοτέιπ όλες τις πλευρές για να σταθεροποιηθούν.

2. Ετοιμάζετε τα μαρεγκάκια, ακολουθώντας αυτή τη συνταγή

3. Όταν ψηθούν τα μαρεγκάκια, ετοιμάζετε την κόλλα, ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μπολ.

4. Με ένα μαχαίρι απλώνετε ένα λεπτό στρώμα κόλλας σε όλη την επιφάνεια του δέντρου.

5. Για να κολλήσετε τα μαρεγκάκια στο δέντρο, βάζετε στη βάση του καθενός λίγη κόλλα και στη συνέχεια τα κολλάτε στο δέντρο, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω  και τοποθετώντας τα περιμετρικά. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από μαρεγκάκια είναι έτοιμο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Βίδες δροσερή σαλάτα

Συνταγή για βίδες σαλάτα με ρόκα, και λιαστές ντομάτες !

Κρέπες

Βασική συνταγή για κρέπα. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε ζύμη για πεντανόστιμες γλυκιές και αλμυρές κρέπες, τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά.

Καλαμάρια τουρσί

Καλαμάρια τουρσί Καλαμάρια τουρσί. Αγαπημενος μεζες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, στραγγίστε τα καλα και ριξτε απο πανω ενα καλο ελαιόλαδο και μπολικη αγρια ρίγανη. 4...

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

Κορονοϊός: tips για να μαγειρέψουμε με τα παιδιά

Ακολουθούν δοκιμασμένα μυστικά και συμβουλές για να συνυπάρξουν αρμονικά γονείς και παιδιά στην περίοδο του κορονοϊού.

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ