Το μυστικό για τέλεια ομελέτα

μυστικό για τέλεια ομελέτα

Η καλή ομελέτα πρέπει να έχει ατέλειες: χοντροκομμένα λαχανικά, κυβάκια τυριών και αλλαντικών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο, και πάει λέγοντας. Μαγειρεύοντας ομελέτα κάνουμε εξασκούμε τις μαγειρικές μας ικανότητες, αφού απαιτούνται όλες οι αισθήσεις για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Η όραση, όσφρηση και η ακοή μας λένε αν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει και αν τα αυγά έχουν μαγειρευτεί καλά. Αν λοιπόν σας αρέσει να μαγειρεύετε χωρίς συνταγή, αυτό το πανεύκολο κόλπο θα σας δώσει την τέλεια ομελέτα.

Χρησιμοποιήστε την ποσότητα αυγών που χωράνε στη διάμετρο του τηγανιού

Τοποθετήστε τα αυγά στο τηγάνι σας και μετρήστε πόσα χωράνε σε μια ευθεία στο κέντρο του τηγανιού. Αυτός είναι ο μαγικός αριθμός που θα σας δώσει την τέλεια ομελέτα! Όταν βρείτε τη σωστή ποσότητα, όλα είναι πιο εύκολα. Αναμείξτε την ομελέτα με λίγο γιαούρτι ή τυρί cottage. Τρίψτε λίγο κίτρινο τυρί από πάνω και φυσικά προσθέστε αρκετά λαχανικά, όπως πιπεριές, ντομάτα, τριμμένη πατάτα, κολοκύθι ή καλαμπόκι. 

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ψήστε την ομελέτα σε ταψάκι στον φούρνο ώστε να είστε σίγουροι ότι έχει μαγειρευτεί καλά το εσωτερικό. Δείτε τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου για ομελέτα φούρνου και σίγουρα θα τη λατρέψετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.