6 σημάδια που δείχνουν ότι δεν πίνεις πολύ νερό

Από την Μαίρη Βλάχου,

Είναι γνωστό σε όλους ότι το σώμα μας χρειάζεται πολύ νερό για να παραμείνει ενυδατωμένο. Οι περισσότεροι από εμάς όμως δεν αναγνωρίζουμε τα σημάδια που μας στέλνει ο ίδιος μας ο  οργανισμός όταν ξεχάσουμε να πιούμε αρκετό νερό και διψάσουμε.

1. Αν αισθάνεσαι το στόμα σου να κολλάει, τα χείλη και τη γύρω περιοχή να ξεφλουδίζουν συχνά και να πονάνε, πιες γρήγορα ένα ποτήρι νερό.

2. Αν κοιμήθηκες ελάχιστα, ξενύχτησες ή ήπιες ένα ποτηράκια παραπάνω και το πρωί τσούζουν τα μάτια σου και νιώθεις να καίγονται, πρέπει να πιεις νερό. Τις ώρες που κοιμόμαστε, ο οργανισμός εξαντλεί τα αποθέματα νερού στο σώμα, γι’ αυτό και συνήθως μετά από hangover ή ξενύχτι νιώθουμε διψασμένοι και τα μάτια να «τραβάνε». 

3. Αν πονάει το κορμί σου, δεν φταίει απαραίτητα η υγρασία. Οι αρθρώσεις «ζητάνε» νερό και δεν τις «ακούς», με αποτέλεσμα να πονάς παντού και συνήθως τις πρωινές ώρες, όταν επιχειρείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και αισθάνεστε απίστευτα «πιασμένοι».   

4. Κρυολογείς και αργείς να συνέλθεις; Ο αφυδατωμένος οργανισμός που ταλαιπωρείται από κάποιο κρυολόγημα ή μία γρίπη συνέρχεται πολύ πιο αργά από έναν οργανισμό καλά ενδυδατωμένο.

5. Νιώθεις κουρασμένος και μόνιμα νυσταγμένος; Πολλές φορές για το αίσθημα κόπωσης ευθύνεται η δίψα. Το νερό αναζωογονεί το σώμα με πολλούς τρόπους. 

6. Η έλλειψη νερού προκαλεί πρόωρη γήρανση. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο λιγότερο έντονες ρυτίδες θα έχετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.