8 μυστικά για τέλειο παγωτό

8 μυστικά για τέλειο παγωτό

Καλοκαίρι σημαίνει παραλίες, παιχνίδια στην άμμο, ουζάκι δίπλα στη θάλασσα, παγωμένη μπίρα και φυσικά παγωτό. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ούτε έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει αυτός ο παγωμένος πειρασμός, αφού πλέον οι γεύσεις παγωτού είναι αμέτρητες και για όλα τα γούστα, όσο ιδιαίτερα κι αν είναι. Κι επειδή το σπιτικό έχει άλλη χάρη, αφού μας προσφέρει και την ικανοποίηση της δημιουργίας, ιδού τα μυστικά για το καλύτερο σπιτικό παγωτό.

1. Πρέπει πάντα να διαλέγετε τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά! Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι καλές πρώτες ύλες είναι αυτές που δίνουν την τέλεια γεύση.

2. Αν θέλετε να προσθέσετε αλκοόλ στο παγωτό σας για μεθυστικό άρωμα, ας το κάνετε με σύνεση. Παραπάνω από ¼ του φλιτζανιού από το αγαπημένο σας ποτό ή λικέρ, θα επισκιάσει τη γεύση του παγωτού σας  και κυρίως θα εμποδίσει το μείγμα να κρυώσει όπως πρέπει.

3. Σας αρέσει η γεύση βανίλιας ή σιροπιού από φρούτα; Προσθέστε τα στο μείγμα, αφού σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει πολύ καλά και πριν το ανακατέψετε.

4. Αν θέλετε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για περισσότερη γεύση κι απόλαυση, πρέπει να το κάνετε, αφού έχει κρυώσει το μείγμα και το έχετε ανακατέψει πολύ καλά.

5. Για να επιτύχετε μια πλούσια και κρεμώδη υφή, πρέπει να αποφύγετε τα πολλά λιπαρά. Αγοράστε γάλα χαμηλών λιπαρών, κι έτσι γλιτώνετε και τις πολλές θερμίδες (το τερπνόν μετά του ωφελίμου). Για να διατηρηθεί αυτή η κρεμώδης υφή κι αφού βάλετε το παγωτό στην κατάψυξη, προσθέστε λίγες κουταλιές του γλυκού από το ποτό που προτιμάτε, λίγη ζάχαρη ή και μέλι, πάντα σε μικρή ποσότητα, δηλαδή μια με τρεις κουταλιές του γλυκού.

6. Συχνό φαινόμενο είναι να κρυσταλλώνει το παγωτό, αφού το βάλουμε στην κατάψυξη. Κι όμως, αν καλύψετε την επιφάνεια του σκεύους που το έχετε αποθηκεύσει με μια μεμβράνη και μετά το κλείσετε με το καπάκι, το παγωτό σας θα διατηρηθεί άψογο.

7. Για καλύτερη διατήρηση, προτιμήστε να το αποθηκεύσετε σε επίπεδα τάπερ με μικρή περιεκτικότητα.

8. Και μην ξεχνάτε ότι το σπιτικό παγωτό δεν έχει μεγάλη διάρκεια κι είναι προτιμότερο να το καταναλώσετε μέσα σε μια εβδομάδα, για να μην χάσει τη γεύση του.

Με λίγη εξάσκηση και τις λαχταριστές συνταγές που σας προτείνουμε, σύντομα θα φτιάχνετε το καλύτερο και νοστιμότερο παγωτό!