Από τη Λίζα Μάτσα,
Δεν έχει καλύτερο από μια καλοψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα που γίνεται στο πι και φι! Ακολούθησε τα tips και ψήσε την πιο ζουμερή και γευστική μπριζόλα που έχεις φάει ποτέ.
- Δε χρειάζεται να αγοράσεις το πιο ακριβό κομμάτι κρέατος για να γίνει νόστιμο.
- Άφησε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσεις το ψήσιμο.
- Φρόντισε να καίει καλά το τηγάνι σου πριν βάλεις την μπριζόλα.
- Μη λαδώνεις το κρέας και το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσεις.
- Αλάτισε με χοντρό αλάτι το κρέας.
- Ανακίνησε το κρέας μέσα στο τηγάνι όσο ψήνεις την κάθε πλευρά της μπριζόλας (εκτός από το απαραίτητο αναποδογύρισμα).
- Φρόντισε το κρέας σου να είναι σχετικά ροζ όταν κοπεί (το λεγόμενο medium rare ψήσιμο).
- Άφησε το κρέας σου να “ξεκουραστεί” πριν το κόψεις και το σερβίρεις.