ΑρχικήΆρθρα8 tips για τέλειες τηγανητές πατάτες

8 tips για τέλειες τηγανητές πατάτες

8 tips για τέλειες τηγανητές πατάτες!

1. Ξεκινάμε από την επιλογή της σωστής πατάτας. Προτίμησε αυτές που έχουν πιο σφιχτή σάρκα για να είσαι σίγουρος ότι θα τηγανιστούν σωστά.

2. Σημαντικό ρόλο παίζει και το χρώμα της φλούδας. Οι ειδικοί προτείνουν τις σκούρες καφέ που έχουν έντονο άρωμα.

3. Αν τώρα θέλεις ακόμη πιο μεγάλη εξειδίκευση, προτίμησε πατάτες της ποικιλίας Σπούντα, οι οποίες κυκλοφορούν ευρέως στην ελληνική αγορά.

4. Σειρά έχει το ξεφλούδισμα και το κόψιμο. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να κόψεις όλες τις πατάτες σε ίδιο σχήμα, για να είσαι σίγουρος ότι όλες θα τηγανιστούν στον ίδιο χρόνο.

5. Βούτηξε τις κομμένες πατάτες σε αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά. Κατόπιν στράγγιξέ τες και στέγνωσέ τες με χαρτί κουζίνας.

6. Το ιδανικό λάδι για τηγάνισμα είναι το ηλιέλαιο ή το καλαμποκέλαιο. Πολλοί διατροφολόγοι προτείνουν ελαιόλαδο για τα τηγανητά, ωστόσο έχε υπόψιν ότι το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι πιο έντονο και “βαρύ”.

7. Οι Βέλγοι, οι οποίοι θεωρούνται οι μάστερ στην τέχνη της τηγανητής πατάτας, ακολουθούν την εξής συνταγή της επιτυχίας.

 

Τώρα που έχετε τα 8 tips για τέλειες τηγανητές πατάτες ήρθε η ώρα να μπείτε κουζίνα!

 

Υλικά

1 1/2 κιλό πατάτες

2 λίτρα φυτικό λάδι της προτίμησής μας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε φυτικό λάδι της προτίμησής μας μέχρι να φτάσει τους 163οC. Κατόπιν τηγανίζουμε λίγες λίγες τις πατάτες για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Κατόπιν τις αποσύρουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει ξανά τους 163οC. Αφού έχουν κρυώσει οι πατάτες, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά με την τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Συνοδεύουμε με θαλασσινό αλάτι ή ανθό αλατιού και σερβίρουμε αμέσως.

8. Να θυμάσαι ότι σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεις τις πατάτες για να τις διατηρήσεις ζεστές, γιατί έτσι μαλακώνουν και χάνουν την τραγανιστή υφή τους.

Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή για αφράτο κείκ

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κόκκινες φακές σούπα

Κόκκινες φακές σούπα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές με μπαχαρικά.

Φρέσκος τόνος με κρούστα

Πεντανόστιμος φρέσκος τόνος με κρούστα!

Ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι

Ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πολύ γρήγορη συνταγή για ριζότο, ιδανική για τον χειμώνα, που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και τη νοστιμιά της! 

Περισσότερα άρθρα

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Μάιος

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Μαΐου για να φτιάξετε τις πιο ανοιξιάτικες συνταγές με αγνά υλικά!

5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο στο ψυγείο μαυρίζει πολύ γρήγορα; Δες εύκολους και έξυπνους τρόπους για τη συντήρησή του και μάθε μυστικά για να μη μαυρίζει το αβοκάντο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ