ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΠασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό

Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό

Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό
Εκτύπωση

Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 290θερμίδες

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη για κέικ
  • 1 δόση βουτυρόκρεμα
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρσκείας μας

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε και ψήνουμε το κέικ σύμφωνα με αυτή τη συνταγή για κέικ. Ιδανικά, αφού το ξεφορμάρουμε και έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετούμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Κατόπιν κόβουμε το κέικ στα τρία. 
  • Κόβουμε την κορυφή του πρώτου κέικ, κρατώντας ένα κοφτερό μαχαίρι παράλληλα προς τη κορυφή του και με μία μικρή κλίση προς το ένα του άκρο. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχήμα που θυμίζε καπό αυτοκινήτου. Κόβουμε προς το άλλο άκρο με τον ίδιο τρόπο. 
  • Συνεχίζουμε αφαιρώντας τις γωνίες κάθε πλευράς ώστε να δημιουργηθούν ελαφρώς στρογγυλεμένα μέτωπα. Με αργές κινήσεις, ισιώνουμε τις άκρες και τα μυτερά σημεία του cake και ολοκληρώνουμε δίνοντας του τη μορφή ενός αυγού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα δύο κομμάτια του κέικ.
  • Κατόπιν ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα (δείτε τη συνταγή για βουτυρόκρεμα εδώ) Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα βουτυρόκρεμας με τη βοήθεια της μαρίζ σε όλη την επιφάνεια των κέικ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε 3-4 σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής στην υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο τα κέικ και τα περνάμε μια πλούσια στρώση, με τη βοήθεια μιας μαρίζ, από τη χρωματιστή βουτυρόκρεμα.
  • Αν δε το καταναλώσουμε άμεσα, το κέικ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου έως 3 ημέρες. 

Tips

Φωτό: queen.com.au

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Πίτσα με άρωμα Κρήτης. Το κρητικό απάκι, εκλεκτό αλλαντικό από χοιρινό κρέας, ξεχωρίζει σε αυτή τη συνταγή.

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με αχλάδι & δεντρολίβανο

Ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ που συνδυάζει την υπέροχη γλυκιά γεύση του αχλαδιού με την αψάδα του δεντρολίβανου. Υπέροχο χειμωνιάτικο ποτό!

Περισσότερα άρθρα

Κι όμως, το απορρυπαντικό πιάτων δεν καθαρίζει σωστά τα πιάτα

Το απορρυπαντικό πιάτων κάνει αστραφτερά τα πιάτα και τα ποτήρια, άλλα μάλλον δεν απομακρύνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Τα 6 μυστικά για καταπληκτική ζύμη για τάρτα

Μάθετε τα μυστικά για τις καλύτερες σπιτικές τάρτες.

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ