ΑρχικήΣυνταγέςΣουβλάκι ξιφία

Σουβλάκι ξιφία

Σουβλάκι ξιφία
Εκτύπωση

Σουβλάκι ξιφία

Ζουμερό σουβλάκι με ξιφία μαριναρισμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Ελαφρύ και πρωτότυπο σουβλάκι με ζουμερό και γευστικό ψάρι!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σουβλάκι ξιφία
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 200θερμίδες

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο ξιφία χωρίς το δέρμα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τρίχρωμες πιπεριές για τα σουβλάκια

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιούα, το ξύδι, το δεντρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Τοποθετούμε το φιλέτο ξιφία που έχουμε κόψει σε μπουκιές σε πλατύ και ρηχό πιάτο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. 
  • Παράλληλα κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ, έτσι ώστε να μπουν ανάμεσα στα κομμάτια ξιφία στο σουβλάκι. Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια ξεκινώντας με τις πιπεριές και εναλλάσσουμε με  το ψάρι. Τελειώνουμε κάθε σουβλάκι με πιπεριά. Αλείφουμε όλα τα σουβλάκια ξιφία με τη μαρινάδα. Τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα μέσα σε ταψάκι. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15-20 λεπτά. Κατά διαστήματα τα γυρίζουμε για να ψηθεί σωστά το ψάρι. Προαιρετικά συνοδεύουμε με κους κους και φρέσκο μαϊντανό.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Scones με σταφίδες

Τα scones είναι αγγλικά ψωμάκια με σταφίδες. Συνδυάζονται ιδανικά με μαρμελάδα για το πρωινό. Η αφράτη βουτυρένια γεύση τους θα σας συνεπάρει!

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.

Κυρά Σαρακοστή

Συνταγή για Κυρά Σαρακοστή με ζυμάρι. Φτιάξτε κι εσείς τη δική σας Κυρά Σαρακοστή και μετρήστε τις μέρες μέχρι το Πάσχα όπως παλιά!

Περισσότερα άρθρα

5 συνταγές για γλυκά στο πεντάλεπτο

Συνταγές για γλυκά σε 5 λεπτά. Μάθε πώς θα φτιάξεις εντυπωσιακά και γευστικά γλυκά στο πεντάλεπτο με αυτές τις πανεύκολες συνταγές.

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από τα καρπούζια!

Ένας ακόμη μύθος καταρρέει: τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό και δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα τρώμε μαζί με τη σάρκα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ