ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΜαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα
Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα
Εκτύπωση

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα
Προετοιμασία 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 345θερμίδες

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο
  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κονιάκ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα
  • Λίγο κακάο

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Παράλληλα, σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές, για περίπου 8-10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, την καλύπτουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  • Σε μπεν μαρί χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε δυνατά για να μην ψηθούν τα αυγά, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα σπασμένα πτι μπερ για να φτιάξουμε μπισκοτόγλυκο. Κατόπιν αναμειγνύουμε τη σαντιγί με το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. 
  • Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη (στη βάση και στα τοιχώματά της). Ρίχνουμε το μείγμα του γλυκού στην φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 10-12 ώρες. Για να σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό για 15 λεπτά εκτός ψυγείο και κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε πριν το κόψουμε να πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα, φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Tips

Φωτο: thefigtreeblog.com

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τυροκαυτερή σε 5 λεπτά

Πεντανόστιμη τυροκαυτερή από τον Τάσο Αντωνίου! 
Φτιάξτε την τέλεια και πιο εύκολη τυροκαυτερή με φέτα και γιαούρτι ! Το τέλειο άλειμμα για ψωμάκι και τηγανητές πατάτες στο οικογενειακό τραπέζι.

Καρμπονάρα

Αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!

Γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

Οι ωραιότερες γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι! Ένα υπέροχο ορεκτικό για δείπνο µε φίλους ή µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί.

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για τέλειες καλοκαιρινές σαλάτες

Η τέλεια σαλάτα έχει αυτά τα βήματα που πρέπει κατακτήσετε για να τη φτιάξετε.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

12 μυστικά που δεν θα σου πει κανείς για τα γλυκά του κουταλιού

Μάθετε τα μυστικά που κανείς δεν θα σας πει για να φτιάχνετε άψογα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ