ΑρχικήΆρθραΑυτό το εστιατόριο σερβίρει φαγητό αποκλειστικά από κονσέρβα

Αυτό το εστιατόριο σερβίρει φαγητό αποκλειστικά από κονσέρβα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν σε ένα εστιατόριο αυτό που μετρά είναι το καλομαγειρεμένο και φρέσκο φαγητό βασισμένο στις καλές πρώτες ύλες, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε και να εκτιμήσετε και το φαγητό κονσέρβας. Εδώ και έξι μήνες, στο Λονδίνο, στην πολύβουη και ανερχόμενη συνοικία του Soho, λειτουργεί το Tincan Restaurant, ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στο ψάρι και τα θαλασσινά και μάλιστα στην κονσερβοποιημένη εκδοχή τους.

Στο συγκεκριμένο, λοιπόν, εστιατόριο ο πελάτης καλείται να επιλέξει τι θα φάει από μια τεράστια γκάμα ψαριών και θαλασσινών σε κονσέρβα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, ο σερβιτόρος ανοίγει την κονσέρβα μπροστά του και σερβίρει το πιάτο με πολύ απλά συνoδευτικά όπως ψωμί, σαλάτα, λεμόνι, ελαιόλαδο, κρεμμύδια και μαϊντανό.

Εμπνευστής του συγκεκριμένου εστιατορίου είναι ο Ισπανός Maximiliano Arrocet που εξήγησε, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ότι όλα άρχισαν από το London Design Festival και κυρίως από το γεγονός ότι στην Αγγλία έχουν μια λανθασμένη αντίληψη για το φαγητό σε κονσέρβα και το θεωρούν πολύ χαμηλής ποιότητας. Ο Arrocet κατάγεται από μια χώρα που το κονσερβοποιημένο φαγητό είναι μέρος της καθημερινής διατροφής των Ισπανών και που αρκετά καταστήματα πωλούν γκουρμέ προϊόντα που είναι σε κονσέρβα και που δεν υπολείπονται ούτε σε ποιότητα, ούτε φυσικά σε γεύση.

Το εστιατόριο έχει pop-up αισθητική κι είναι σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Al_A, στο οποίο ο Arrocet είναι διευθυντής. Η βιτρίνα του έχει διακοσμηθεί από κονσέρβες, όπως είναι αναμενόμενο, οι οποίες είναι συλλεκτικές κι από όλον τον κόσμο. Στόχος του Arrocet και της ομάδας του ήταν να συνδυάσουν τις δυο μεγάλες τους εμμονές, το φαγητό και το design και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο των προσδοκιών τους.

Στο Tincan Restaurant, που λειτουργεί μόλις λίγες μέρες, ο πελάτης θα βρει κονσέρβες που δεν πωλούνται στα βρετανικά σούπερ μάρκετ, ου η ποιότητά τους είναι η καλύτερη και, το κυριότερο, οι παραγωγοί τους έχουν βραβευθεί για το προϊόν που προσφέρουν.

Αν έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι στο Λονδίνο και θέλετε να επισκεφθείτε το πρωτότυπο αυτό εστιατόριο, σας δίνουμε την ιστοσελίδα του για περισσότερες πληροφορίες www.tincanlondon.com.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια σε 10 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων!

Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Κοτόπουλο στον φούρνο με μήλα και μηλίτη!

Φακοκροκέτες

Γευστικές κροκέτες με φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτές οι φακοκροκέτες είναι εύκολες, νηστίσιμες, μοσχοβολούν μυρωδικά και είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

10 tips που δεν σου είχε πει κανείς για το delivery

Αυτά είναι τα μυστικά που δεν θα μάθεις ποτέ για το delivery!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ