Αυτό το εστιατόριο σερβίρει φαγητό αποκλειστικά από κονσέρβα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν σε ένα εστιατόριο αυτό που μετρά είναι το καλομαγειρεμένο και φρέσκο φαγητό βασισμένο στις καλές πρώτες ύλες, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε και να εκτιμήσετε και το φαγητό κονσέρβας. Εδώ και έξι μήνες, στο Λονδίνο, στην πολύβουη και ανερχόμενη συνοικία του Soho, λειτουργεί το Tincan Restaurant, ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στο ψάρι και τα θαλασσινά και μάλιστα στην κονσερβοποιημένη εκδοχή τους.

Στο συγκεκριμένο, λοιπόν, εστιατόριο ο πελάτης καλείται να επιλέξει τι θα φάει από μια τεράστια γκάμα ψαριών και θαλασσινών σε κονσέρβα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, ο σερβιτόρος ανοίγει την κονσέρβα μπροστά του και σερβίρει το πιάτο με πολύ απλά συνoδευτικά όπως ψωμί, σαλάτα, λεμόνι, ελαιόλαδο, κρεμμύδια και μαϊντανό.

Εμπνευστής του συγκεκριμένου εστιατορίου είναι ο Ισπανός Maximiliano Arrocet που εξήγησε, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ότι όλα άρχισαν από το London Design Festival και κυρίως από το γεγονός ότι στην Αγγλία έχουν μια λανθασμένη αντίληψη για το φαγητό σε κονσέρβα και το θεωρούν πολύ χαμηλής ποιότητας. Ο Arrocet κατάγεται από μια χώρα που το κονσερβοποιημένο φαγητό είναι μέρος της καθημερινής διατροφής των Ισπανών και που αρκετά καταστήματα πωλούν γκουρμέ προϊόντα που είναι σε κονσέρβα και που δεν υπολείπονται ούτε σε ποιότητα, ούτε φυσικά σε γεύση.

Το εστιατόριο έχει pop-up αισθητική κι είναι σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Al_A, στο οποίο ο Arrocet είναι διευθυντής. Η βιτρίνα του έχει διακοσμηθεί από κονσέρβες, όπως είναι αναμενόμενο, οι οποίες είναι συλλεκτικές κι από όλον τον κόσμο. Στόχος του Arrocet και της ομάδας του ήταν να συνδυάσουν τις δυο μεγάλες τους εμμονές, το φαγητό και το design και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο των προσδοκιών τους.

Στο Tincan Restaurant, που λειτουργεί μόλις λίγες μέρες, ο πελάτης θα βρει κονσέρβες που δεν πωλούνται στα βρετανικά σούπερ μάρκετ, ου η ποιότητά τους είναι η καλύτερη και, το κυριότερο, οι παραγωγοί τους έχουν βραβευθεί για το προϊόν που προσφέρουν.

Αν έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι στο Λονδίνο και θέλετε να επισκεφθείτε το πρωτότυπο αυτό εστιατόριο, σας δίνουμε την ιστοσελίδα του για περισσότερες πληροφορίες www.tincanlondon.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.