ΑρχικήΆρθραΑυτό το εστιατόριο σερβίρει φαγητό αποκλειστικά από κονσέρβα

Αυτό το εστιατόριο σερβίρει φαγητό αποκλειστικά από κονσέρβα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν σε ένα εστιατόριο αυτό που μετρά είναι το καλομαγειρεμένο και φρέσκο φαγητό βασισμένο στις καλές πρώτες ύλες, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε και να εκτιμήσετε και το φαγητό κονσέρβας. Εδώ και έξι μήνες, στο Λονδίνο, στην πολύβουη και ανερχόμενη συνοικία του Soho, λειτουργεί το Tincan Restaurant, ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στο ψάρι και τα θαλασσινά και μάλιστα στην κονσερβοποιημένη εκδοχή τους.

Στο συγκεκριμένο, λοιπόν, εστιατόριο ο πελάτης καλείται να επιλέξει τι θα φάει από μια τεράστια γκάμα ψαριών και θαλασσινών σε κονσέρβα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, ο σερβιτόρος ανοίγει την κονσέρβα μπροστά του και σερβίρει το πιάτο με πολύ απλά συνoδευτικά όπως ψωμί, σαλάτα, λεμόνι, ελαιόλαδο, κρεμμύδια και μαϊντανό.

Εμπνευστής του συγκεκριμένου εστιατορίου είναι ο Ισπανός Maximiliano Arrocet που εξήγησε, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ότι όλα άρχισαν από το London Design Festival και κυρίως από το γεγονός ότι στην Αγγλία έχουν μια λανθασμένη αντίληψη για το φαγητό σε κονσέρβα και το θεωρούν πολύ χαμηλής ποιότητας. Ο Arrocet κατάγεται από μια χώρα που το κονσερβοποιημένο φαγητό είναι μέρος της καθημερινής διατροφής των Ισπανών και που αρκετά καταστήματα πωλούν γκουρμέ προϊόντα που είναι σε κονσέρβα και που δεν υπολείπονται ούτε σε ποιότητα, ούτε φυσικά σε γεύση.

Το εστιατόριο έχει pop-up αισθητική κι είναι σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Al_A, στο οποίο ο Arrocet είναι διευθυντής. Η βιτρίνα του έχει διακοσμηθεί από κονσέρβες, όπως είναι αναμενόμενο, οι οποίες είναι συλλεκτικές κι από όλον τον κόσμο. Στόχος του Arrocet και της ομάδας του ήταν να συνδυάσουν τις δυο μεγάλες τους εμμονές, το φαγητό και το design και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο των προσδοκιών τους.

Στο Tincan Restaurant, που λειτουργεί μόλις λίγες μέρες, ο πελάτης θα βρει κονσέρβες που δεν πωλούνται στα βρετανικά σούπερ μάρκετ, ου η ποιότητά τους είναι η καλύτερη και, το κυριότερο, οι παραγωγοί τους έχουν βραβευθεί για το προϊόν που προσφέρουν.

Αν έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι στο Λονδίνο και θέλετε να επισκεφθείτε το πρωτότυπο αυτό εστιατόριο, σας δίνουμε την ιστοσελίδα του για περισσότερες πληροφορίες www.tincanlondon.com.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πικάντικες πατάτες

Συνταγή για πικάντικες πατάτες στο φούρνο!

Υγιεινά πατατάκια μήλου

Συνταγή για σπιτικά πατατάκια μήλου, ιδιαίτερα ελαφριά, γλυκά και νόστιμα σαν σνακ όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Απίθανο αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια και κρασί. Ζουμερό και πανεύκολο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να την φτιάξετε.

Περισσότερα άρθρα

Τρια υλικά για να πετύχεις τον τέλειο πουρέ πατάτας

Τέλειος πουρές πατάτας, μεταξένιος και βελούδινος χάρη σε αυτά τα 3 υλικά έκπληξη!

Μυστικά για τέλεια βασιλόπιτα

Η συνταγή της βασιλόπιτας έχει τα μυστικά της.

7 tips για τέλεια σπιτική πίτσα

Πώς θα πετύχεις την τέλεια ζύμη και άλλα πολλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ