Εκλεισε το “Αιγαίον”, το πιο ιστορικό μαγαζί στην Αθήνα για λουκουμάδες

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Επί 91 χρόνια το μαγαζί “Αιγαίον” επί της Πανεπιστημίου γλύκαινε τους περαστικούς με τους φρεσκότατους λουκουμάδες με μέλι, ζάχαρη άχνη και κανέλα. Πλέον το ιστορικό “Αιγαίον”  έκλεισε και δεν θα μας ταξιδεύει σε παραδοσιακά και γλυκά νερά. Στη λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε τόσο στην ιστοσελίδα του όσο και στην είσοδο του καταστήματος αναφέρονται τα εξής: «Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!».

Οι λουκουμάδες “Αιγαίον” άνοιξαν το 1926 και στεγάζονταν  από την ίδρυσή τους ως και σήμερα σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1890 στον αριθμό 46 της οδού Πανεπιστημίου. Ο ιδρυτής του καταστήματος ήταν ο Γεώγιος Φύλλας αρχικά λειτούργησε το μαγαζί ως καφενείο με το ίδιο όνομα, και μάλιστα συμπεριλαμβανόταν στην Αδελφότητα Καφεπωλών Αθηνών. Η επιτυχία ήρθε λίγα χρόνια αργότερα όταν προστέθηκαν στον κατάλογο οι παραδοσιακοί λουκουμάδες για του οποίους το μαγαζί έγινε γνωστό σε όλους τους Αθηναίους, αλλά και σε τουρίστες. Μάλιστα πριν λίγους μήνες η βρετανική εφημερίδα Telegraph  είχε συμπεριλάβει τους λουκουμάδες του “Αιγαίον” σε αφιέρωμά της για τα δέκα καλύτερα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει ένας επισκέπτης στην Ελλάδα.

Τον ιδρυτή Γεώργιο Φύλλα διαδέχτηκαν το 1973 τα παιδιά του,  Μιχάλης και Ευγένιος που μεταμόρφωσαν το μικρό μαγαζί σε μια ανταγωνιστική επιχείρηση με σύγχρονα για την εποχή πρότυπα, ενώ μέχρι και σήμερα την παράδοση συνέχιζε ο γιος του Μιχάλη Φύλλα, Γεώργιος. Ελπίζουμε οι διάσημοι λουκουμάδες του “Αιγαίον” να σερβιριστούν ξανά και μάλιστα σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.