ΑρχικήΆρθραΑλεύρι από καφέ, η νέα τάση για νόστιμα γλυκά!

Αλεύρι από καφέ, η νέα τάση για νόστιμα γλυκά!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η παραγωγή αλευριού από καφέ έχει ήδη αρχίσει και σύντομα το αλεύρι από καφέ θα διατίθεται ευρέως στην αγορά. Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Dan Belliveau, πρώην μηχανικός των Starbucks, που ίδρυσε την εταιρεία Coffee Flour και συνέστησε αυτό το νέο είδος αλευριού.

Το αλεύρι από καφέ δεν φτιάχνεται από τους κόκκους καφέ. Αντίθετα χρησιμοποιούντα άλλα μέρη του φυτού όπως από ο καρπός του δέντρου που είναι φαγώσιμος, γεγονός που οι περισσότεροι αγνοούν. Προφανώς οπτικά μοιάζει με αλεσμένο καφέ, ενώ γευστικά μοιάζει με άγλυκο κακάο. Ο Belliveau δηλώνει ακόμα πως το αλεύρι απο καφέ έχει υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, περιέχει καφεΐνη, περισσότερο σίδηρο από το σπάνακι, περισσότερο ποτάσιο από την μπανάνα και περισσότερη πρωτεΐνη από το κέιλ (kale), ενώ είναι κατάλληλο και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Με άλλα λόγια το αλεύρι από καφέ είναι το νέο super food.

Πού μπορούμε, όμως, να το χρησιμοποιήσουμε; Το αλεύρι από καφέ είναι ιδανικό για να φτιάξουμε τόσο γλυκές όσο και αλμυρές συνταγές, ενώ μπορούμε να το αναμείξουμε και με άλλα είδη αλευριού που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοινό αλεύρι με το αλεύρι από καφέ την επόμενη φορά που θα φτιάξουμε γλυκά μπισκότα,  μπάρες δημητριακών, brownies,  muffins, τάρτες  και κέικ, ψωμί και πίτες αν προτιμάμε τις αλμυρές γεύσεις, αλλά και σε κουρκούτι όταν θέλουμε να πανάρουμε ψάρι ή κοτόπουλο.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν τελικά το αλεύρι από καφέ πρόκειται να αντικαταστήσει το αλεύρι που ήδη ξέρουμε και χρησιμοποιούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι περιμένουμε να εμφανιστεί και στην εγχώρια αγορά για να το δοκιμάσουμε και να αποφανθούμε.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Xταπόδι κρασάτο με μέλι

Xταπόδι κρασάτο με μέλι. Μελωμένη, βελούδινη σάλτσα που θα λατρέψεις! Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό. Αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί καλά και να μοσχομυρίσει το σπίτι γλυκό χαλβά!

Κέικ καρότο

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ καρότου!

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για τέλεια μπισκότα

Μαλακά και αφράτα ή λεπτά και τραγανά μπισκότα; Μυστικά & tips για τέλεια μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι!

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

Κίμτσι: το superfood από την Κορέα που χαρίζει μακροζωία

Γνωρίστε το κίμτσι, την υπερτροφή από την Κορέα που υπόσχεται μακροζωία με τον πιο φυσικό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ