Η Amazon εξαγόρασε την μεγαλύτερη αλυσίδα βιολογικών σούπερ μάρκετ

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Πριν λίγους μήνες, η Amazon, ο κολοσσός των αγορών στο ίντερνετ, τάραξε τα νερά στον χώρο του εμπορίου με την απόφασή της να ανοίξει τα πρώτα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία. Η απόφαση του ιδρυτή της εταιρείας Jeff Bezos ερμηνεύτηκε ως μια κίνηση για να μπει δυναμικά η Amazon στον χώρο της εμπορίας και πώλησης τροφίμων, που αποτελεί ένας από τους πιο κερδοφόρους τομείς παγκοσμίως. Κι όσοι στοιχημάτισαν στην πρόβλεψη αυτοί δικαιώθηκαν, αφού πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η εξαγορά της μεγάλης αλυσίδας βιολογικών σούπερ μάρκετ Whole Foods από την Amazon για σχεδόν 14 εκατομμύρια δολάρια. 

Τα Whole Foods, που ειδικεύονται στην πώληση βιολογικών τροφίμων, ξεκίνησαν το 1980 από το Austin του Τέξας και εξαπλώθηκαν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Θεωρούνται μια πολύ δημοφιλής κaι αξιόπιστη αλυσίδα σουπερ μάρκετ λόγω της ποιότητας των προϊόντων που διαθέτουν στην αγορά. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα έσοδα της αλυσίδας μειώθηκαν σημαντικά και η Amazon αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άνοιγμα με το να την εξαγοράσει. 

Στο δελτίο τύπου, ο ιδρυτής της Amazon τονίζει πως το κίνητρο για μια τέτοια κίνηση ήταν η ποιοτική πορεία των Whole Foods Market και ο σεβασμός που δείχνουν στον καταναλωτή που τους εμπιστεύεται για τις βασικές διατροφικές του ανάγκες. Ο συνιδρυτής και CEO των Whole Foods Market, John Mackey επεσήμανε πως η εξαγορά θα επιφέρει κέρδη στους μετόχους  και παράλληλα θα συμβάλλει τα μέγιστα στο να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα.

Η εξαγορά θα οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος του έτους, ενώ τα Whole Foods Market θα διατηρήσουν την επωνυμία και το λογότυπό τους με επικεφαλής τον τωρινό Πρόεδρό τους,  John Mackey.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.