ΑρχικήΆρθρα10 άνθρωποι που έδωσαν το όνομά τους σε φαγητό

10 άνθρωποι που έδωσαν το όνομά τους σε φαγητό

10 φαγητά που πήραν το όνομά τους από τον εμπνευστή-δημιουργό τους. Το αστείο είναι ότι στην πλειοψηφία τους, οι πιο διάσημες συνταγές της λίστας δημιουργήθηκαν κατά λάθος!

1. Νάτσος

Όταν έχεις εστιατόριο στο Μεξικό, έρχονται για φαγητό οι γυναίκες Αμερικανών στρατιωτικών και θέλεις να αποφύγεις διπλωματικό επεισόδιο, τι κάνεις; Νάτσος! Διαβάστε την ιστορία του αγαπημένου σνακ εδώ

2. Σαλάτα του Καίσαρα

Όσο συγκινητικό κι αν ακούγεται, η διάσημη σαλάτα δεν έχει καταγωγή την πάλαι ποτέ ένδοξη Ρώμη. Διαβάστε την ιστορία αναλυτικά εδώ

3. Καρπάτσιο

Αυτή η συνταγή με το ιταλιάνικο ταπεραμέντο πήρε το όνομά του από τον ζωγράφο Vittore Carpacio με αφορμή τo έντονo κόκκινο χρώμα που χρησιμοποιούσε στα έργα του, τα οποία θυμίζουν το εν λόγω πιάτο.

4. Chateubriand

Μία από τις πιο διάσημες μπριζόλες παγκοσμίως, παραδόξως δεν πήρε το όνομά της από τον δημιουργό της, τον Γάλλο σεφ Montinireil, o oποίος έφτιαξε πρώτη φορά αυτή τη συνταγή περί το 1800 για τον εργοδότη του Vicomte François René de Chateaubriand.

5. Κρέπα Suzette

Όταν ο πρίγκηπας Εδουάρδος ο 8ος της Ουαλίας επισκέφθηκε τo Cafe de Paris στο Μόντε Κάρλο, το 1896, ζήτησε από τον 16χρονο σεφ Henri Charpentier ένα γλυκό εκτός καταλόγου, αποκλειστικά για αυτόν. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η περίφημη φλεγόμενη κρέπα, ενώ “νονά” της έγινε η συνδαιτυμόνας του πρίγκηπα ονόματι Suzette.

6. Πίτσα Μαργαρίτα

Πολλοί είναι αυτοί που διεκδικούν τα πρωτεία της αγαπημένης συνταγής για πίτσα. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα φτιάχτηκε πρώτη φορά στη Νάπολη το 1889 για τη Βασίλισσα Μαργαρίτα του Savoy. Μάλιστα τα υλικά που περιέχει η συνταγή (ντομάτα, βασιλικός και τυρί) συμβολίζουν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

7. Κλημεντίνες

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Γάλλος μοναχός Clément Rodier ανακάλυψε στην Αλγερία αυτό το ευωδιαστό είδος μανταρινιού. Μαντέψτε πώς πήρε το όνομά του.

8. Μοσχαράκι Wellington

Αν θέλεις να κάνεις ένα πιάτο που θα τους εντυπωσιάσει όλους, ακολούθησε τη συνταγή που επινόησε ο προσωπικός σεφ του Arthur Wellesley, του πρώτου Δούκα του Wellington, και επιφανούς ήρωα της μάχης του Βατερλό: μπον φιλέ με μανιτάρια, πατέ, τυλιγμένο σε φύλλο σφολιάτας.

9. Τάρτα Tatin

Αγαπημένη συνταγή για μηλόπιτα και ακόμη ένα γλυκό που δημιουργήθηκε κατά λάθος. Διάβασε τη συναρπαστική ιστορία και βρες τη συνταγή εδώ

10. Σαλάτα Cobb

Είσαι ιδιοκτήτης του εστιατορίου Brown Derby στο Λος Άντζελες, είναι περασμένα μεσάνυχτα, η κουζίνα έχει κλείσει και θέλεις κάτι να φας. Φτιάχνεις μια σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, αυγό, κοτόπουλο και αντσούγια. Αν μάλιστα το όνομά σου είναι Bob Cobb, ξέρεις ότι η σαλάτα αυτή θα αφήσει ιστορία στην Αμερική και όχι μόνο.

 

 

 

Eικόνα via www.slate.com/blogs/behold/2012/10/12/jane_fonda_cooking_andy_warhol_shopping_marilyn_cleaning_and_other_magnum.html

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτσα πάνω σε τηγανητές πατάτες (βίντεο)

Μία αλλιώτικη συνταγή για πίτσα χωρίς ζύμη αλλά πάνω σε τηγανητές πατάτες, που θα αφήσει εποχή!

Πιλάφι Μιλανέζα

Συνταγή για πανεύκολο πιλάφι Μιλανέζα.

Σουφλέ με μυρωδικά

Συνταγή για σουφλέ με μυρωδικά!

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες

Απίθανοι, τραγανοί, βουτυράτοι κουραμπιέδες στο πι και φι!

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οδηγός για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα

Ποια είναι τα μυστικά της αγοράς του κρέατος, ώστε να επιλέξουμε σωστά διατηρημένο κρέας από τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ; Διαβάστε τις απλές συμβουλές για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ