ΑρχικήΆρθραΌταν το πρωινό του παιδιού γίνεται πανέμορφο έργο τέχνης

Όταν το πρωινό του παιδιού γίνεται πανέμορφο έργο τέχνης

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Η φαντασία στη μαγειρική και ταυτόχρονα ο ιδιαίτερος τρόπος διακόσμησης και παρουσίασης ενός πιάτου μπορεί να κάνει και τους πιο δύσκολους στο φαγητό να υποκύψουν κι ίσως και να ζητήσουν και δεύτερη μερίδα. Αυτή ήταν και η αρχική σκέψη της Lee Samantha , μιας γυναίκας και μαμάς που ζει στη Μαλαισία και που φτιάχνει τα πιο ευφάνταστα και χρωματιστά γεύματα για τις δυο κόρες της.

Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν η Samantha ήταν έγκυος στη δεύτερη κόρη της κι έψαχνε τρόπους για να πείσει την πρωτότοκη να τρώει το φαγητό της χωρίς γκρίνια και ενδοιασμούς. Η καλλιτεχνική φύση της νεαρής μητέρας την ώθησε στο να δημιουργήσει πιάτα που να θυμίζουν πίνακες. Το αποτέλεσμα, φυσικά, τη δικαίωσε. Η Samantha δεν έψαξε να βρει περίεργα προϊόντα για να δημιουργήσει αυτά τα φαγώσιμα έργα τέχνης, αφού είναι της άποψης ότι μαγειρεύουμε με αυτά που έχουμε στην κουζίνα μας, δηλαδή με τα πιο απλά και κυρίως φρέσκα, υγιεινά υλικά και φυσικά ότι δεν πετάμε τίποτα. Χρησιμοποίησε τη φαντασία της, σκέφτηκε διάφορα πράγματα που χαροποιούσαν την ίδια ως παιδί, αλλά και ως ενήλικας, εμπνεύστηκε από ό,τι της αρέσει και τη συγκινεί και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Τα πιάτα της είναι τόσο άρτια φτιαγμένα που πραγματικά θέλεις απλώς να τα θαυμάζεις κι όχι να τα φας.

Από τότε που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, συνεχίζει με τον ίδιο αμείωτο και δημιουργικό ενθουσιασμό να μαγειρεύει και να σερβίρει γεύματα για τις δυο κόρες της που διηγούνται μια ιστορία, όπως η ίδια δηλώνει, και μάλιστα δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα http://www.leesamantha.com και λογαριασμό Instagram http://instagram.com/leesamantha για να τα μοιράζεται με όλους εκείνους που θεωρούν το φαγητό τέχνη.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Κοτόπουλο α λα κρεμ

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, ένα πλούσιο πιάτο για τον χειμώνα, που θα συνοδεύσετε με ρύζι και θα το λατρέψετε.

Παστουρμαδόπιτα (πίτα Καισαιρείας)

Παστουρμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή πίτα με παστουρμά, λιαστή ντομάτα και γραβιέρα, γνωστή και ως πίτα Καισαρείας.

Περισσότερα άρθρα

10 μυστικά για τέλειες μαρμελάδες

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα; Δείτε εδώ τα μυστικά για άψογες μαρμελάδες, όλο τον χρόνο!

Κίμτσι: το superfood από την Κορέα που χαρίζει μακροζωία

Γνωρίστε το κίμτσι, την υπερτροφή από την Κορέα που υπόσχεται μακροζωία με τον πιο φυσικό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ