Όταν το πρωινό του παιδιού γίνεται πανέμορφο έργο τέχνης

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Η φαντασία στη μαγειρική και ταυτόχρονα ο ιδιαίτερος τρόπος διακόσμησης και παρουσίασης ενός πιάτου μπορεί να κάνει και τους πιο δύσκολους στο φαγητό να υποκύψουν κι ίσως και να ζητήσουν και δεύτερη μερίδα. Αυτή ήταν και η αρχική σκέψη της Lee Samantha , μιας γυναίκας και μαμάς που ζει στη Μαλαισία και που φτιάχνει τα πιο ευφάνταστα και χρωματιστά γεύματα για τις δυο κόρες της.

Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν η Samantha ήταν έγκυος στη δεύτερη κόρη της κι έψαχνε τρόπους για να πείσει την πρωτότοκη να τρώει το φαγητό της χωρίς γκρίνια και ενδοιασμούς. Η καλλιτεχνική φύση της νεαρής μητέρας την ώθησε στο να δημιουργήσει πιάτα που να θυμίζουν πίνακες. Το αποτέλεσμα, φυσικά, τη δικαίωσε. Η Samantha δεν έψαξε να βρει περίεργα προϊόντα για να δημιουργήσει αυτά τα φαγώσιμα έργα τέχνης, αφού είναι της άποψης ότι μαγειρεύουμε με αυτά που έχουμε στην κουζίνα μας, δηλαδή με τα πιο απλά και κυρίως φρέσκα, υγιεινά υλικά και φυσικά ότι δεν πετάμε τίποτα. Χρησιμοποίησε τη φαντασία της, σκέφτηκε διάφορα πράγματα που χαροποιούσαν την ίδια ως παιδί, αλλά και ως ενήλικας, εμπνεύστηκε από ό,τι της αρέσει και τη συγκινεί και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Τα πιάτα της είναι τόσο άρτια φτιαγμένα που πραγματικά θέλεις απλώς να τα θαυμάζεις κι όχι να τα φας.

Από τότε που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, συνεχίζει με τον ίδιο αμείωτο και δημιουργικό ενθουσιασμό να μαγειρεύει και να σερβίρει γεύματα για τις δυο κόρες της που διηγούνται μια ιστορία, όπως η ίδια δηλώνει, και μάλιστα δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα http://www.leesamantha.com και λογαριασμό Instagram http://instagram.com/leesamantha για να τα μοιράζεται με όλους εκείνους που θεωρούν το φαγητό τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.