Αυτός είναι ο πρώτος σεφ ρομπότ

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Πόσες ταινίες έχουμε δει που προβλέπουν πως στο μέλλον τα ρομπότ θα είναι οι απόλυτοι άρχοντες του πλανήτη και πόσες φορές έχουμε γελάσει θεωρώντας το συγκεκριμένο σενάριο εξωπραγματικό; Mάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε, αφού τα ρομπότ όντως μας συναγωνίζονται επάξια και σε λίγο θα μπουν στην κουζίνα μας σερβίροντάς μας φαγητό από τα χεράκια τους.

Πριν λίγο καιρό, παρουσιάστηκε η πρώτη μηχανή που θα φτιάχνει το φαγητό μας  χρησιμοποιώντας ρομποτική τεχνολογία. Η συσκευή ονομάζεται One Cook και εκ πρώτης όψεως είναι μια απλή και μικρή συσκευή, κατάλληλη για να την έχουμε μαζί μας όπου κι αν βρισκόμαστε. Mπορεί να φτιάξει για εμάς μια συνταγή την οποία κι έχουμε επιλέξει μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο κάθε πεινασμένος είναι να τοποθετήσει το κάθε υλικό μέσα στις ειδικές θήκες της συσκευής, να κλείσει το καπάκι και να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αφήνοντας το ρομπότ-σεφ να κάνει όλη τη δουλειά.

Η συσκευή One  Cook παρουσιάστηκε στην έκθεση Consumer Electronics fair στο Λας Βέγκας κaι απέσπασε θετικότατες κριτικές, αφού το πιάτο που σέρβιρε στο κοινό ήταν, κατά τα λεγόμενα, νοστιμότατο. Κι όσοι αναρωτιέστε για το πότε η συσκευή αυτή θα διατίθεται προς πώληση, σας ενημερώνουμε πως θα είναι έτοιμη σε λίγο καιρό και υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περίπου 355 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.