Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί είναι το πιο αγαπημένο λαδερό φαγητό! Σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα και φέτα και θα εκπλαγείτε με την υπέροχη αυτή συνταγή.
Prep Time30 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα 20 λεπτά
Servings: 10
Calories: 290θερμίδες

Ingredients

  • 10 μελιτζάνες φλάσκες
  • 6 κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 5 ντομάτες μεγάλες ώριμες
  • 1 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και αφαιρούμε μπροστά μια μικρή φέτα (όχι το κοτσάνι, από την άλλη πλευρά). Με μαχαίρι ξεφλουδίζουμε ριγωτά την κάθε μελιτζάνα. Κατά μήκος χαράζουμε τις μελιτζάνες και ανοίγουμε τη μέση σαν βαρκούλες. Βυθίζουμε τις μελιτζάνες σε λεκάνη γεμάτη νερό με 1 κ.σ. αλάτι και τις αφήνουμε να σταθούν 30 λεπτά, για να μαλακώσουν και να ανοίξουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις.
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το αλατόνερο, τις στύβουμε καλά με τα χέρια και με κουτάλι γεμίζουμε τη θήκη που έχουμε χαράξει κατά μήκος της σάρκας τους. Όση γέμιση μένει τη ρίχνουμε από πάνω τους. Τις τοποθετούμε σε ταψ τη μια δίπλα στιν άλλη, τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και 1 φλ. νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόψαρτο ή ψήνουμε σε γάστρα. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί. Σερβίρουμε χλιαρές ή κρύες. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και τριμμένη φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.