Από τη Λίζα Μάτσα,
Και επειδή η φαντασία μας στην κουζίνα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, η παρακάτω δοκιμή θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! Τα βραστά αυγά μαγειρεύονται στο φούρνο χωρίς νερό!
Ξεχάστε το γκαζάκι και την κεραμική εστία και πιάστε το ταψάκι που θα χρησιμοποιούσατε για να φτιάξετε cupcakes. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετούμε το κάθε αυγό ξεχωριστά στις θήκες του ταψιού και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, με τη βοήθεια μιας λαβίδας ή με κουτάλι, μεταφέρουμε τα αυγά σε ένα δοχείο με παγωμένο νερό μέχρι να κρυώσουν. Κατόπιν τα ξεφλουδίζουμε και απολαμβάνουμε το “βραστό” αυγό μας!
Το αποτέλεσμα δε διαφέρει και πολύ από τα βρασμένα αυγά, ωστόσο, μην σε ξενίσει ότι κατά το ξεφλούδισμα θα παρατηρήσεις δύο καφετιές κηλίδες στις κορφές του αυγού πάνω στο ασπράδι.
Φωτο: allabouthealthyrecipes.blogspot.gr