Κέικ από νερό έχεις δοκιμάσει ποτέ;

 

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το λεγόμενο Mizu Shingen Mochi είναι ένα από τα θαύματα της ιαπωνικής κουζίνας. Μην σας ξεγελά η όψη του, η οποία θυμίζει ζελέ από νερό. Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού ιαπωνικού γλυκού shingen mochi που φτιάχνεται από συγκεκριμένο είδος κέικ ρυζιού moci, πασπαλισμένο με σκόνη σόγιας kinako και καστανή ζάχαρη. Συνήθως το χρώμα του είναι κίτρινο και η υφή του θυμίζει μαλακό ζελέ. 

Το κέικ της φωτογραφίας είναι 100% διάφανο, ενώ χρησιμοποιείται αυστηρά νερό από τις νότιες Ιαπωνικές Άλπεις, ελαφρώς γλυκό και επεξεργασμένο ώστε να έχει αυτή τη στέρεα μορφή. Εξάλλου, η λέξη mizu στα ιαπωνικά σημαίνει νερό και γι’ αυτό η υφή του λιώνει μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που σερβίρεται. Όσο για τη γεύση του, θυμίζει γλυκό νερό που λιώνει αμέσως στο στόμα.

Το Mizu Shingen Mochi δημιουργήθηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 από την εταιρεία Kinseiken Seika, ενώ προς το παρόν μπορείτε να το γευτείτε μόνο αν ταξιδέψετε μέχρι την Ιαπωνία, στα καταστήματα της εταιρείας στην περιφέρεια Yamanashi. Εσείς θα δοκιμάζατε το διάσημο ιαπωνικό κέικ από νερό;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.