ΑρχικήΆρθραΚέικ από νερό έχεις δοκιμάσει ποτέ;

Κέικ από νερό έχεις δοκιμάσει ποτέ;

 

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το λεγόμενο Mizu Shingen Mochi είναι ένα από τα θαύματα της ιαπωνικής κουζίνας. Μην σας ξεγελά η όψη του, η οποία θυμίζει ζελέ από νερό. Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού ιαπωνικού γλυκού shingen mochi που φτιάχνεται από συγκεκριμένο είδος κέικ ρυζιού moci, πασπαλισμένο με σκόνη σόγιας kinako και καστανή ζάχαρη. Συνήθως το χρώμα του είναι κίτρινο και η υφή του θυμίζει μαλακό ζελέ. 

Το κέικ της φωτογραφίας είναι 100% διάφανο, ενώ χρησιμοποιείται αυστηρά νερό από τις νότιες Ιαπωνικές Άλπεις, ελαφρώς γλυκό και επεξεργασμένο ώστε να έχει αυτή τη στέρεα μορφή. Εξάλλου, η λέξη mizu στα ιαπωνικά σημαίνει νερό και γι’ αυτό η υφή του λιώνει μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που σερβίρεται. Όσο για τη γεύση του, θυμίζει γλυκό νερό που λιώνει αμέσως στο στόμα.

Το Mizu Shingen Mochi δημιουργήθηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 από την εταιρεία Kinseiken Seika, ενώ προς το παρόν μπορείτε να το γευτείτε μόνο αν ταξιδέψετε μέχρι την Ιαπωνία, στα καταστήματα της εταιρείας στην περιφέρεια Yamanashi. Εσείς θα δοκιμάζατε το διάσημο ιαπωνικό κέικ από νερό;

 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Η περίφημη συνταγή του Chez Lucien για κις λορέν!

Πώς να ψήσετε πικάνια

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Γαλλική βασιλόπιτα ή galette des rois

Συνταγή για galette des rois, η παραδοσιακή γαλλική βασιλόπιτα από σφολιάτα!

Περισσότερα άρθρα

Κανέλα ή κασσία; Μάθετε ποια είναι η αυθεντική κανέλα

Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην κανέλα Κεϋλάνης και την κινέζικη κανέλα, γνωστή και ως κασσία;

10 υπέροχες χριστουγεννιάτικες σαλάτες

Αυτές οι χριστουγεννιάτικες σαλάτες σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι!

Συνταγές και μενού για την Πρωτομαγιά

Υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για την Πρωτομαγιά. Δείτε το γευστικό μενού της Πρωτομαγιάς με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ