ΑρχικήΆρθραΚέικ από νερό έχεις δοκιμάσει ποτέ;

Κέικ από νερό έχεις δοκιμάσει ποτέ;

 

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το λεγόμενο Mizu Shingen Mochi είναι ένα από τα θαύματα της ιαπωνικής κουζίνας. Μην σας ξεγελά η όψη του, η οποία θυμίζει ζελέ από νερό. Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού ιαπωνικού γλυκού shingen mochi που φτιάχνεται από συγκεκριμένο είδος κέικ ρυζιού moci, πασπαλισμένο με σκόνη σόγιας kinako και καστανή ζάχαρη. Συνήθως το χρώμα του είναι κίτρινο και η υφή του θυμίζει μαλακό ζελέ. 

Το κέικ της φωτογραφίας είναι 100% διάφανο, ενώ χρησιμοποιείται αυστηρά νερό από τις νότιες Ιαπωνικές Άλπεις, ελαφρώς γλυκό και επεξεργασμένο ώστε να έχει αυτή τη στέρεα μορφή. Εξάλλου, η λέξη mizu στα ιαπωνικά σημαίνει νερό και γι’ αυτό η υφή του λιώνει μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που σερβίρεται. Όσο για τη γεύση του, θυμίζει γλυκό νερό που λιώνει αμέσως στο στόμα.

Το Mizu Shingen Mochi δημιουργήθηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 από την εταιρεία Kinseiken Seika, ενώ προς το παρόν μπορείτε να το γευτείτε μόνο αν ταξιδέψετε μέχρι την Ιαπωνία, στα καταστήματα της εταιρείας στην περιφέρεια Yamanashi. Εσείς θα δοκιμάζατε το διάσημο ιαπωνικό κέικ από νερό;

 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας από τη Μαρία Ζαφειράτου. Εύκολη συνταγή για ριζότο με λαχταριστές καραβίδες και πλούσιο άρωμα κολοκύθας.

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Χρησιμοποιήστε μυρώνια, καυκαλήθρες, βλίτα και όποιο αρωματικό χόρτο έχετε. Απολαύστε αυτή την αυθεντική πίτα με άρωμα Ελλάδας.

Κορμός σοκολάτας με βατόμουρο

Συνταγή για κορμό με μους σοκολάτας και γέμιση από βατόμουρο του Φραντζέσκου Σώζου!

Περισσότερα άρθρα

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

Μάρτιος: φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Δείτε ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής για τον μήνα Μάρτιο.

Το φτηνό υλικό που απογειώνει κάθε φαγητό

Το αποξηραμένο κρεμμύδι είναι το φτηνό υλικό που ταιριάζει σε πιάτα όπως κρέας και κοτόπουλο μέχρι σούπες και σαλάτες. Μάθετε γιατί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ