Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα

Μπακαλιαροκροκέτες συνταγή
Μπακαλιαροκροκέτες συνταγή
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα

Μπακαλιαροκροκέτες από τον Τάσο Αντωνίου! Τραγανές και χρυσαφένιες κροκέτες με μπακαλιάρο και μπύρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα5 λεπτά
Σύνολο15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα
Servings: 6
Θερμίδες: 291 θερμίδες

Υλικά


  • 500 γραμμ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτάκι μπίρα 330 ml
  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • μπόλικο φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Με τα δάχτυλα μαδάμε τον μπακαλιάρο σε ίνες. Τον βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός. Αφήνουμε το μείγμα στο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 20 λεπτά. Βουτάμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από τη ζύμη σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Τις σερβίρουμε με σκορδαλιά.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.