ΑρχικήΆρθραΑτελείωτη θλίψη! Ποιος πασίγνωστος και πολύ αγαπητός σεφ μόλις πέθανε

Ατελείωτη θλίψη! Ποιος πασίγνωστος και πολύ αγαπητός σεφ μόλις πέθανε

Φτωχότερη η γαστρονομία από την απώλεια του διάσημου και ταλαντούχου σεφ. Για τους έμπειρους του χώρου της γαστρονομίας αλλά και τους ερασιτέχνες μάγειρες, θεωρούνταν ο “Πάπας” της γαλλικής γαστρονομίας. Ο πασίγνωστος σεφ Paul Bocuse πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Gerard Collomb.

“Ο Paul Bocuse πέθανε, η γαστρονομία θρηνεί. Ο κύριος Paul ήταν η Γαλλία: απλότητα και γενναιοδωρία, αριστεία και η τέχνη της ζωής. Ο πάπας της γαστρονομίας μάς άφησε” αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet του Γάλλου υπουργού.

Ο Paul Bocuse γεννήθηκε στη Lyon, όπου διατηρούσε εστιατόρια και σχολές μαγειρικής. Ήταν ένας από τους πρωτοστάτες της λεγόμενης nouvelle cuisine, αποδομώντας κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, τα οποία δημιουργούσε με λιγότερο βούτυρο και κρέμα γάλακτος, δίνοντας έμφαση στην εκλεπτυσμένη παρουσίαση του πιάτου και τα εποχιακά και φρέσκα υλικά.

Η οικογένειά του είχε παράδοση στη γαστρονομία, με συνταγές που περνούσαν από γενιά σε γενιά από τον 17ο αιώνα.  Ο Paul Bocuse ξεκίνησε να μαγειρεύει στα 15 του, ενώ βραβεύτηκε με το πρώτο αστέρι Michelin το 1958. Από τότε, οι βραβεύσεις ήταν σύνηθες φαινόμενο για τον ευρηματικό σεφ, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση της γαλλικής κουζίνας.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοκτέιλ με μήλο και κανέλα

Συνταγή για κοκτέιλ με ουίσκι, μηλίτη, μήλο και κανέλα!

Τούρτα σοκολατίνα

Συνταγή για τούρτα σοκολατίνα με σάλτσα φράουλας!

Light πανακότα με μέλι

Ελαφριά πανακότα με μέλι. Αυτή η light πανακότα τρώγεται χωρίς τύψεις, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση της πανακότα που αγαπάμε.

Περισσότερα άρθρα

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

5 δροσερά γλυκά με καλοκαιρινά φρούτα

Φτιάξτε δροσερά γλυκά με καλοκαιρινά φρούτα, που ετοιμάζονται εύκολα, γρήγορα και είναι πεντανόστιμα!

5 τρόποι να τρως λιγότερη ζάχαρη

Κι όμως, η ζωή χωρίς γλυκό δεν είναι απαραίτητα γκρίζα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ