ΑρχικήΆρθραΑτελείωτη θλίψη! Ποιος πασίγνωστος και πολύ αγαπητός σεφ μόλις πέθανε

Ατελείωτη θλίψη! Ποιος πασίγνωστος και πολύ αγαπητός σεφ μόλις πέθανε

Φτωχότερη η γαστρονομία από την απώλεια του διάσημου και ταλαντούχου σεφ. Για τους έμπειρους του χώρου της γαστρονομίας αλλά και τους ερασιτέχνες μάγειρες, θεωρούνταν ο “Πάπας” της γαλλικής γαστρονομίας. Ο πασίγνωστος σεφ Paul Bocuse πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Gerard Collomb.

“Ο Paul Bocuse πέθανε, η γαστρονομία θρηνεί. Ο κύριος Paul ήταν η Γαλλία: απλότητα και γενναιοδωρία, αριστεία και η τέχνη της ζωής. Ο πάπας της γαστρονομίας μάς άφησε” αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet του Γάλλου υπουργού.

Ο Paul Bocuse γεννήθηκε στη Lyon, όπου διατηρούσε εστιατόρια και σχολές μαγειρικής. Ήταν ένας από τους πρωτοστάτες της λεγόμενης nouvelle cuisine, αποδομώντας κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, τα οποία δημιουργούσε με λιγότερο βούτυρο και κρέμα γάλακτος, δίνοντας έμφαση στην εκλεπτυσμένη παρουσίαση του πιάτου και τα εποχιακά και φρέσκα υλικά.

Η οικογένειά του είχε παράδοση στη γαστρονομία, με συνταγές που περνούσαν από γενιά σε γενιά από τον 17ο αιώνα.  Ο Paul Bocuse ξεκίνησε να μαγειρεύει στα 15 του, ενώ βραβεύτηκε με το πρώτο αστέρι Michelin το 1958. Από τότε, οι βραβεύσεις ήταν σύνηθες φαινόμενο για τον ευρηματικό σεφ, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση της γαλλικής κουζίνας.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

Παγωμένο γιαούρτι με γεύση φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα υγιεινό και ιδιαίτερα δροσερό γλυκό με παγωμένο γιαούρτι και φρέσκιες φράουλες!

Κατσικίσιο ρολό με πέστο

Συνταγή για ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με πέστο από θυμάρι.

Παγωτό βύσσινο

Συνταγή για παγωτό βύσσινο με γιαούρτι!

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για την Πρωτοχρονιά

Οι πιο γευστικές προτάσεις για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

Το μυστικό για τέλεια ομελέτα

Ψάχνετε το μυστικό για τέλεια ομελέτα; Αυτό το κόλπο σας δίνει τις πιο αφράτες και λαχταριστές σπιτικές ομελέτες!

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερα απολαυστικές, για να γιορτάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την εβδομάδα πριν τη Σαρακοστή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ