ΑρχικήΆρθραΑτελείωτη θλίψη! Ποιος πασίγνωστος και πολύ αγαπητός σεφ μόλις πέθανε

Ατελείωτη θλίψη! Ποιος πασίγνωστος και πολύ αγαπητός σεφ μόλις πέθανε

Φτωχότερη η γαστρονομία από την απώλεια του διάσημου και ταλαντούχου σεφ. Για τους έμπειρους του χώρου της γαστρονομίας αλλά και τους ερασιτέχνες μάγειρες, θεωρούνταν ο “Πάπας” της γαλλικής γαστρονομίας. Ο πασίγνωστος σεφ Paul Bocuse πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Gerard Collomb.

“Ο Paul Bocuse πέθανε, η γαστρονομία θρηνεί. Ο κύριος Paul ήταν η Γαλλία: απλότητα και γενναιοδωρία, αριστεία και η τέχνη της ζωής. Ο πάπας της γαστρονομίας μάς άφησε” αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet του Γάλλου υπουργού.

Ο Paul Bocuse γεννήθηκε στη Lyon, όπου διατηρούσε εστιατόρια και σχολές μαγειρικής. Ήταν ένας από τους πρωτοστάτες της λεγόμενης nouvelle cuisine, αποδομώντας κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, τα οποία δημιουργούσε με λιγότερο βούτυρο και κρέμα γάλακτος, δίνοντας έμφαση στην εκλεπτυσμένη παρουσίαση του πιάτου και τα εποχιακά και φρέσκα υλικά.

Η οικογένειά του είχε παράδοση στη γαστρονομία, με συνταγές που περνούσαν από γενιά σε γενιά από τον 17ο αιώνα.  Ο Paul Bocuse ξεκίνησε να μαγειρεύει στα 15 του, ενώ βραβεύτηκε με το πρώτο αστέρι Michelin το 1958. Από τότε, οι βραβεύσεις ήταν σύνηθες φαινόμενο για τον ευρηματικό σεφ, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση της γαλλικής κουζίνας.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με πεπόνι και γραβιέρα

Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και γραβιέρα!

Μοσχαράκι Στρογκανόφ

Συνταγή για απίστευτα μαλακό μοσχαράκι Στρογκανόφ, ένα παραδοσιακό πιάτο από τη Ρωσία.

Γαλλικό τοστ

Οι αγαπημένες αυγόφετες ή γαλλικό τοστ είναι το ιδανικό πρωινό. Συνοδεύστε με μέλι, πραλίνα, μαρμελάδα ή ακόμη και παγωτό.

Περισσότερα άρθρα

5 υπέροχα κέικ που μοσχοβολάνε μαμά!

Επιλέξαμε 5 αγαπημένες συνταγές για κέικ που θα γεμίσουν την κουζίνα άρωμα μαμάς!

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

Μενού και συνταγές για την 25η Μαρτίου

Στρώνουμε το τραπέζι της 25ης Μαρτίου με τις καλύτερες συνταγές για μπακαλιάρο και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ