ΑρχικήΆρθραThe Tastemakers: Κρίστυ Περρή

The Tastemakers: Κρίστυ Περρή

Στη στήλη The Tastemakers, ο Τάσος Αντωνίου συναντά προσωπικότητες που καθορίζουν τις τάσεις στη γεύση, τη γαστρονομία και γενικότερα το food culture. Αυτή την εβδομάδα, καλωσορίζουμε την αρχισυντάκτρια της σελίδας One Of Us, Κρίστυ Περρή.

Ποια είναι η πρώτη σου εμπειρία σε σχέση με το φαγητό;

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα στην Σύρο, όταν ήμουν ακόμα τόσο μωρό που δεν μπορούσα καν να σταθώ στα πόδια μου, η μαμά μου μου είχε δώσει ένα ώριμο ροδάκινο χωρίς την φλούδα καθώς είχα ήδη εκδηλώσει μία αδυναμία. Είχα τόση λαχτάρα να το καταβροχθίσω που δημιούργησα μία μικρή λίμνη από ροδακινόζουμο γύρω-γύρω και όταν πια είχε μείνει μόνο το κουκούτσι (και ένα μωρό που κόλλαγε ολόκληρο) προσπαθούσα να σηκωθώ από την θέση μου αλλά σκόνταφτα στην μικρή πισίνα που είχα δημιουργήσει και προσγειωνόμουν ξανά στην πάνα μου. Κανένας δεν με βοηθούσε γιατί όλοι ήταν απασχολημένοι να γελάνε με το θέαμα. Συνεχίζω να λατρεύω τα ροδάκινα μέχρι σήμερα. Η μαμά μου απλώς μου τα κόβει σε κομματάκια για να τα φάω. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό όταν τρως έξω;

Είμαι τεράστια υποστηρίκτρια της ΣΑΛΑΤΑΣ. Έχω φάει αρκετό κράξιμο από συντρόφους foodies που δεν θεωρούν την σαλάτα φαγητό και πετάνε σχόλια περί δίαιτας και διατροφής όταν την επιλέγω ως κυρίως πιάτο, όμως θεωρώ πως αν ένας σεφ βάλει φαντασία και συνδυάσει τα σωστά υλικά, μπορεί να κάνει μία σαλάτα όχι μόνο πλήρες γεύμα αλλά και πεντανόστιμο, ιδανικό για τους ζεστούς μήνες που πλησιάζουν και που κάποιος μπορεί να το απολαύσει ανεξαρτήτως αν προσέχει την διατροφή του ή όχι εκείνη την περίοδο. Εκτός της σαλάτας βέβαια το αγαπημένο, το απόλυτο, το Ένα και Μοναδικό φαγητό που αν χρειαζόταν θα έκανα και τατουάζ στο σώμα μου είναι η πίτσα. Από πάντα και για πάντα. 

Στο τελευταίο σου γεύμα τι θα ήθελες να είχε το μενού; Πείτε με basic αλλά πίτσα, μακαρόνια και παγωτό.  Αν είναι να φύγω, ας φύγω ευτυχισμένη. 

Με τα κοκτέιλ πώς τα πας;

Τα λατρεύω και τα φοβάμαι ταυτόχρονα. Είναι εξαιρετικά νόστιμα αλλά η σχέση μου μαζί τους είναι ανεξέλεγκτη καθώς, ακριβώς επειδή μου αρέσει τόσο πολύ η γεύση τους, το μυαλό μου αρνείται να καταλάβει ότι αυτό που πίνω έχει μέσα αλκοόλ (και μάλιστα αρκετό) και έτσι τα κατεβάζω σαν να είναι χυμός. Φυσικά τα παραγγέλνω τρία-τρία, κάνω απαίσιο μεθύσι, καταλήγω να θέλω να φάω απαίσιο φαγητό, παίρνω αποφάσεις που δεν θα έπαιρνα ποτέ χωρίς τα κοκτέιλ και την επόμενη ημέρα ορκίζομαι ότι δεν θα ξαναπιώ μοχίτο στην ζωή μου. Έτσι κυλάει ένα ολόκληρο καλοκαίρι. 

Στην δουλειά τι σου αρέσει να τρως; Παίρνεις μαζί σου ταπεράκι;

Δυστυχώς δεν μαγειρεύω σχεδόν ποτέ, επομένως είτε παίρνω έτοιμες σαλάτες (βλέπε απάντηση δύο) από το σούπερ μάρκετ και προσθέτω άλλα υλικά που μου αρέσουν όπως cottage cheese, hummus, παξιμάδια χαρουπιού, κινόα, ρεβίθια κλπ ή θα περάσω από το σπίτι της μαμάς μου πριν το γραφείο και θα πάρω έτοιμο ταπεράκι με το ό,τι έχει μαγειρέψει ή εκείνη ή η γιαγιά μου. Είμαι απίστευτα τυχερή να μένω πολύ κοντά σε δύο εξαιρετικές μαγείρισσες. 

Τσιμπολόγημα στον καναπέ ή έξοδος για φαγητό;

Και τα δύο έχουν την γοητεία τους, εξαρτάται από την διάθεση της ημέρας και το επίπεδο της κούρασης και το τι υπάρχει στο Netflix και δεν το έχω δει. 

Ποιοι θα ήταν οι καλεσμένοι σου στο dinner των ονείρων σου;

H Zendaya, ο Harry Styles, η Beyonce, ο Βarrack και η Michelle Obama, ο Timothee Chalamet, ο Michael B. Jordan (αυτός θα έμενε και μετά το dinner), ο Andrew Garflied (θα έβαζα ένα Όσκαρ δίπλα στο πιάτο του), η Τaylor Swift, η Zoe Kravitz,  και αν μου επιτρέπεται να αναστήσω κόσμο, και τους τέσσερις Beatles. 

Ακολουθήστε την Κρίστυ Περρή στο Instagram.

Δείτε ακόμα: The Tastemakers: Νένα Ισμυρνόγλου, Γιοβάννα Λύκου και Βαγγέλης Λεούσης

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτικό bellini ροδάκινο

Συνταγή για υπέροχο σπιτικό bellini ροδάκινο!

Τυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας

Μια πρωτότυπη πίτα που θα φτιάξετε με ελάχιστα υλικά και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Σολομός, φακές και ρύζι

Συνταγή για σολομό με φακές και ρύζι μπασμάτι.

Περισσότερα άρθρα

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Μάθετε τον σωστό τρόπο να κόβετε μυρωδικά και βότανα, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα και αρωματικά.

Μενού και συνταγές για την 25η Μαρτίου

Στρώνουμε το τραπέζι της 25ης Μαρτίου με τις καλύτερες συνταγές για μπακαλιάρο και όχι μόνο!

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ