Στη στήλη The Tastemakers, ο Τάσος Αντωνίου συναντά προσωπικότητες που καθορίζουν τις τάσεις στη γεύση, τη γαστρονομία και γενικότερα το food culture. Αυτή την εβδομάδα, καλωσορίζουμε την αρχισυντάκτρια της σελίδας One Of Us, Κρίστυ Περρή.
Ποια είναι η πρώτη σου εμπειρία σε σχέση με το φαγητό;
Ένα καλοκαιρινό απόγευμα στην Σύρο, όταν ήμουν ακόμα τόσο μωρό που δεν μπορούσα καν να σταθώ στα πόδια μου, η μαμά μου μου είχε δώσει ένα ώριμο ροδάκινο χωρίς την φλούδα καθώς είχα ήδη εκδηλώσει μία αδυναμία. Είχα τόση λαχτάρα να το καταβροχθίσω που δημιούργησα μία μικρή λίμνη από ροδακινόζουμο γύρω-γύρω και όταν πια είχε μείνει μόνο το κουκούτσι (και ένα μωρό που κόλλαγε ολόκληρο) προσπαθούσα να σηκωθώ από την θέση μου αλλά σκόνταφτα στην μικρή πισίνα που είχα δημιουργήσει και προσγειωνόμουν ξανά στην πάνα μου. Κανένας δεν με βοηθούσε γιατί όλοι ήταν απασχολημένοι να γελάνε με το θέαμα. Συνεχίζω να λατρεύω τα ροδάκινα μέχρι σήμερα. Η μαμά μου απλώς μου τα κόβει σε κομματάκια για να τα φάω.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό όταν τρως έξω;
Είμαι τεράστια υποστηρίκτρια της ΣΑΛΑΤΑΣ. Έχω φάει αρκετό κράξιμο από συντρόφους foodies που δεν θεωρούν την σαλάτα φαγητό και πετάνε σχόλια περί δίαιτας και διατροφής όταν την επιλέγω ως κυρίως πιάτο, όμως θεωρώ πως αν ένας σεφ βάλει φαντασία και συνδυάσει τα σωστά υλικά, μπορεί να κάνει μία σαλάτα όχι μόνο πλήρες γεύμα αλλά και πεντανόστιμο, ιδανικό για τους ζεστούς μήνες που πλησιάζουν και που κάποιος μπορεί να το απολαύσει ανεξαρτήτως αν προσέχει την διατροφή του ή όχι εκείνη την περίοδο. Εκτός της σαλάτας βέβαια το αγαπημένο, το απόλυτο, το Ένα και Μοναδικό φαγητό που αν χρειαζόταν θα έκανα και τατουάζ στο σώμα μου είναι η πίτσα. Από πάντα και για πάντα.
Στο τελευταίο σου γεύμα τι θα ήθελες να είχε το μενού; Πείτε με basic αλλά πίτσα, μακαρόνια και παγωτό. Αν είναι να φύγω, ας φύγω ευτυχισμένη.
Με τα κοκτέιλ πώς τα πας;
Τα λατρεύω και τα φοβάμαι ταυτόχρονα. Είναι εξαιρετικά νόστιμα αλλά η σχέση μου μαζί τους είναι ανεξέλεγκτη καθώς, ακριβώς επειδή μου αρέσει τόσο πολύ η γεύση τους, το μυαλό μου αρνείται να καταλάβει ότι αυτό που πίνω έχει μέσα αλκοόλ (και μάλιστα αρκετό) και έτσι τα κατεβάζω σαν να είναι χυμός. Φυσικά τα παραγγέλνω τρία-τρία, κάνω απαίσιο μεθύσι, καταλήγω να θέλω να φάω απαίσιο φαγητό, παίρνω αποφάσεις που δεν θα έπαιρνα ποτέ χωρίς τα κοκτέιλ και την επόμενη ημέρα ορκίζομαι ότι δεν θα ξαναπιώ μοχίτο στην ζωή μου. Έτσι κυλάει ένα ολόκληρο καλοκαίρι.
Στην δουλειά τι σου αρέσει να τρως; Παίρνεις μαζί σου ταπεράκι;
Δυστυχώς δεν μαγειρεύω σχεδόν ποτέ, επομένως είτε παίρνω έτοιμες σαλάτες (βλέπε απάντηση δύο) από το σούπερ μάρκετ και προσθέτω άλλα υλικά που μου αρέσουν όπως cottage cheese, hummus, παξιμάδια χαρουπιού, κινόα, ρεβίθια κλπ ή θα περάσω από το σπίτι της μαμάς μου πριν το γραφείο και θα πάρω έτοιμο ταπεράκι με το ό,τι έχει μαγειρέψει ή εκείνη ή η γιαγιά μου. Είμαι απίστευτα τυχερή να μένω πολύ κοντά σε δύο εξαιρετικές μαγείρισσες.
Τσιμπολόγημα στον καναπέ ή έξοδος για φαγητό;
Και τα δύο έχουν την γοητεία τους, εξαρτάται από την διάθεση της ημέρας και το επίπεδο της κούρασης και το τι υπάρχει στο Netflix και δεν το έχω δει.
Ποιοι θα ήταν οι καλεσμένοι σου στο dinner των ονείρων σου;
H Zendaya, ο Harry Styles, η Beyonce, ο Βarrack και η Michelle Obama, ο Timothee Chalamet, ο Michael B. Jordan (αυτός θα έμενε και μετά το dinner), ο Andrew Garflied (θα έβαζα ένα Όσκαρ δίπλα στο πιάτο του), η Τaylor Swift, η Zoe Kravitz, και αν μου επιτρέπεται να αναστήσω κόσμο, και τους τέσσερις Beatles.
Ακολουθήστε την Κρίστυ Περρή στο Instagram.
Δείτε ακόμα: The Tastemakers: Νένα Ισμυρνόγλου, Γιοβάννα Λύκου και Βαγγέλης Λεούσης
Ωραια στηλη, ωραια συνεντευξη, keep up