ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΣτρούντελ με γέμιση μήλο

Στρούντελ με γέμιση μήλο. Αυθεντική συνταγή για στρούντελ με μήλο από την Αλσατία!

Στρούντελ με γέμιση μήλο
Εκτύπωση

Στρούντελ με γέμιση μήλο

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Στρούντελ με γέμιση μήλο
Μερίδες 4
Θερμίδες 457θερμίδες

Υλικά

  • Για τη ζύμη στρούντελ:
    κατά προτίμηση από τις ποικιλίες Roter Boskoop ή Jonathan
    100 γρ. σταφίδες
    1 κ.γλ. κανέλα
    100 γρ. ζάχαρη
    100 γρ. αμύγδαλα λευκά χωρίς τη φλούδα, ψιλοκομμένα
    50 γρ. ψίχα ψωμιού
    50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη στρούντελ:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αυγό. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι σχηματίζοντας ένα βουναλάκι. Προσθέτουμε στο αλεύρι σιγά σιγά το μείγμα με το αυγό, ανακατεύοντας συνέχεια και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφα η ζύμη μας. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη σε μια λεκανίτσα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. 
  • Για τη γέμιση:
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, απομακρύνουμε τον πυρήνα και τεμαχίζουμε τα μήλα σε κυβάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τεμαχισμένα μήλα, την κανέλα, την αμιγδαλόψιχα, την ζάχαρη, τις σταφίδες και το βούτυρο σε κυβάκια. Τα αφήνουμε στην άκρη να πάρουν την θερμοκρασία δωματίου.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη μας σε σχήμα τετράγωνο. Προσέχουμε να την ανοίξουμε αρκετά λεπτή. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τη γεμισή μας αφήνοντας 3 εκατοστά περιθώριο στις άκρες. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο και τυλίγουμε το στρούντελ σε πλατύ ρολό. 
  • Το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με πινελάκι το φύλλο χρησιμοποιώντας κρόκο αυγού και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σεβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Δείτε επίσης: Αέρινη μους σε 5 λεπτά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)

Συνταγή για αρνάκι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα (κλέφτικο) ψήνεται καταπληκτικά και κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια έχουν υπέροχη γεύση, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στο ταχίνι και έχουν υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.

Περισσότερα άρθρα

Κορονοϊός: tips για να μαγειρέψουμε με τα παιδιά

Ακολουθούν δοκιμασμένα μυστικά και συμβουλές για να συνυπάρξουν αρμονικά γονείς και παιδιά στην περίοδο του κορονοϊού.

Πεινάω αλλά βαριέμαι να μαγειρέψω!

Τι να μαγειρέψεις για να φας όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις! Συνταγές για τις μέρες που ο σεφ μέσα σου πέφτει σε λήθαργο.

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο για καιρό;

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ