Στρούντελ με γέμιση μήλο. Αυθεντική συνταγή για στρούντελ με μήλο από την Αλσατία!
Εκτύπωση
Στρούντελ με γέμιση μήλο
Μερίδες 4
Θερμίδες 457θερμίδες
Υλικά
- Για τη ζύμη στρούντελ:
κατά προτίμηση από τις ποικιλίες Roter Boskoop ή Jonathan
100 γρ. σταφίδες
1 κ.γλ. κανέλα
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα λευκά χωρίς τη φλούδα, ψιλοκομμένα
50 γρ. ψίχα ψωμιού
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη στρούντελ:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αυγό. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι σχηματίζοντας ένα βουναλάκι. Προσθέτουμε στο αλεύρι σιγά σιγά το μείγμα με το αυγό, ανακατεύοντας συνέχεια και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφα η ζύμη μας. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη σε μια λεκανίτσα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
- Για τη γέμιση:
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, απομακρύνουμε τον πυρήνα και τεμαχίζουμε τα μήλα σε κυβάκια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τεμαχισμένα μήλα, την κανέλα, την αμιγδαλόψιχα, την ζάχαρη, τις σταφίδες και το βούτυρο σε κυβάκια. Τα αφήνουμε στην άκρη να πάρουν την θερμοκρασία δωματίου.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη μας σε σχήμα τετράγωνο. Προσέχουμε να την ανοίξουμε αρκετά λεπτή. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τη γεμισή μας αφήνοντας 3 εκατοστά περιθώριο στις άκρες. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο και τυλίγουμε το στρούντελ σε πλατύ ρολό.
- Το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με πινελάκι το φύλλο χρησιμοποιώντας κρόκο αυγού και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σεβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Δείτε επίσης: Αέρινη μους σε 5 λεπτά
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Πολύ δυνατή συνταγή αγαπητοί φίλοι. Μπραβο σας.
Οι ποσότητες για τα υλικά της ζύμης ποιες είναι? Γτ δν τα βλεπω