ΑρχικήΆρθραΔάκρυ του Πεύκου: η ρετσίνα του μέλλοντος

Δάκρυ του Πεύκου: η ρετσίνα του μέλλοντος

Πριν από 30 χρόνια, η ρετσίνα ήταν ο πιο διαδεδοµένος τύπος ελληνικού κρασιού. Ωστόσο, σπάνια κάποιος µπορούσε να την απολαύσει στην ποιοτική της έκφραση. Εκείνη την εποχή γεννήθηκε το όραμα του Στέλιου Κεχρή, που ήταν η αναβάθμιση της εικόνας αυτού του παραδοσιακού κρασιού της Ελλάδας. Η στιγμή αυτή ήταν και η αφετηρία για ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Ένα ταξίδι από το στερεότυπο του χθες, που ήθελε τη ρετσίνα ένα κρασί παρωχημένο, χαμηλής ποιότητας, στο πρότυπο του σήμερα. Η απάντηση ήταν το Κεχριμπάρι, ένα σύγχρονο ποιοτικό κρασί, η ρετσίνα όπως πρέπει να είναι. 

10 χρόνια πριν, ήρθε η στιγµή για το επόµενο βήµα. Τότε ακόµα, µια ρετσίνα από Ασύρτικο ήταν καινοτοµία. H ιδέα ότι αυτός ο τύπος κρασιού µπορεί να παλαιώσει όπως όλα τα υψηλής ποιότητας λευκά ήταν σχήµα οξύµωρο. Ήταν τότε που δηµιουργήθηκε το Δάκρυ του Πεύκου. Ο Στέλιος Κεχρής, έχοντας στο πλάι του πλέον και την Ελένη Κεχρή, η οποία πρόσφερε στο όραμα τη δική της φρέσκια ματιά και νεανική ορμή, άνοιξε τον δρόμο από το πρότυπο του σήμερα στο πρότυπο του αύριο. Το Δάκρυ του Πεύκου είναι η πρόταση για το πώς μπορεί να είναι η ποιοτική ρετσίνα στο μέλλον: ένα κρασί παγκόσµιας κλάσης, ένα κρασί με τεράστιες δυνατότητες. 

Η στιγµή που γεννήθηκε το Δάκρυ του Πεύκου είναι ορόσηµο. Σηµατοδότησε την αρχή µιας νέας εποχής, για το οινοποιείο Κεχρής, για τη ρετσίνα, για το ελληνικό κρασί. Μια αρχή που ήρθε ως φυσική συνέχεια µιας προσπάθειας και ενός οράµατος ετών. Η αναζήτηση όµως δεν σταµάτησε ποτέ. Έτσι, 10 χρόνια µετά, η οικογένεια Κεχρή, έχοντας στο πλάι της φίλους και σημαντικούς επαγγελματίες από τον χώρο του κρασιού, της γαστρονομίας και τουρισμού, γιορτάζει όχι το τέλος µιας περιόδου, όχι την ανάµνηση µιας ευτυχισµένης στιγµής, αλλά µια νέα αρχή. Αυτή που θα ταξιδέψει τη ρετσίνα ακόµα πιο µακριά, σε µια δηµιουργική πορεία που συνεχίζεται.

Το Δάκρυ του Πεύκου – Προφίλ

Οινοποίηση/Παλαίωση: Αλκοολική ζύμωση σε καινούρια δρύινα βαρέλια διαφορετικής προέλευσης και ποικίλων τύπων, ωρίμανση για 6 μήνες με παραμονή στις οινολάσπες.

Γευσιγνωστικό σημείωμα: Ξανθό χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες. Αρώματα ευωδιαστών εσπεριδοειδών σε φόντο βανίλιας και βουτύρου, με βοτανικούς τόνους δεντρολίβανου, θυμαριού και πιπερόριζας. Εκρηκτικά φρουτώδη αρώματα, έντονη μεταλλικότητα, ισορροπημένη οξύτητα και εντυπωσιακή επίγευση μεγάλης διάρκειας.

Αρμονία: Αστακομακαρονάδα, θαλασσινά μαγειρεμένα με αρωματικά βότανα, λιπαρά ψάρια στον φούρνο ή τη σχάρα, λαχανικά στη σχάρα, λευκά κρέατα και πιάτα της μεσογειακής κουζίνας πλούσια σε ελαιόλαδο, αλλά και της ασιατικής, όπως το sushi.

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Τοποθεσία αμπελώνα: Γουμένισσα

Έδαφος: Αργιλοπηλώδες μέσης σύστασης 

Τρύγος: Σεπτέμβριος

Αλκοόλ: 13,5%

Οξύτητα: 7,2 g/l

Σάκχαρα: 3,2 g/l

Τύπος: Λευκός ξηρός

Κατηγορία: Ρετσίνα, Ονομασία κατά Παράδοση

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ασύρτικο

Παραγωγή: 25.000 φιάλες

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστίτσιο στο τηγάνι

Συνταγή για παστίτσιο σε 20 λεπτά!

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Ένα παραδοσιακό νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι που μοσχοβολάει θάλασσα. Πανεύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή.

Χοιρινό πρασοσέλινο

Παραδοσιακό χοιρινό πρασοσέλινο κρασάτο!

Περισσότερα άρθρα

5 έξυπνες συμβουλές για να τακτοποιήσετε την κουζίνα σας από την Marie Kondo

5 ιδέες για να δώσετε "σπινθήρες χαράς" στην κουζίνα σας σύμφωνα με την γκουρού της τακτοποίησης Marie Kondo.

5 tips για να πετυχαίνεις πάντα τα μπισκότα

Αφράτα και μαλακά ή λεπτά και τραγανά; Bonus 2 απίθανες συνταγές για μπισκότα.

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ