ΑρχικήΆρθραΔιάσημοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Διάσημοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ο κόσμος της μαγειρικής έχει στρέψει όλα τα φώτα επάνω του και οι σεφ έχουν εξελιχθεί σε διασημότητες πρώτου βεληνεκούς, εξαργυρώνοντας την αναγνωρισιμότητά τους , μεταξύ άλλων, με τη συγγραφή βιβλίων, με τις δικές τους τηλεοπτικές εκπομπές, με την εμφάνισή τους σε διάφορα γκαλά και εγκαίνια. Κι είναι σίγουρο ότι οι σεφ είναι οι σταρ της δεκαετίας. Όταν, όμως, αποφασίζουν να επωφεληθούν της διασημότητας του για το κοινό καλό, τότε τους βγάζουμε το καπέλο.

Ο γνωστός Ισπανοαμερικανός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων José Andrés ίδρυσε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον World Central Kitchen που στόχος του είναι η ανακούφιση όλων εκείνων που υποφέρουν από την πείνα και την φτώχεια. Για να γίνει παγκοσμίως γνωστός ο οργανισμός και το έργο του και με άμεσο στόχο τη διεθνή αφύπνιση και κινητοποίηση, ο Andrés ζήτησε τη βοήθεια των διάσημων συναδέλφων του. Ο Anthony Bourdain, o Mario Batali, και οι Tom Colicchio, Carla Hall, Spike Mendelsohn, Andrew Zimmern ανταποκρίθηκαν άμεσα κι εντάχθηκαν στους κόλπους του οργανισμού ως εθελοντές πρώτης γραμμής και δράσης. Αυτή η dream team της γαστρονομίας θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα θα βρεθεί σε χώρες και θα επισκεφθεί κοινότητες που μαστίζονται από την πείνα με σκοπό όχι μόνο να τους προσφέρει τρόφιμα, αλλά κυρίως να τους μάθει τεχνικές και τρόπους σωστής κι έξυπνης σίτισης.

Ο διευθυντής του ιδρύματος Brian MacNair δήλωσε ότι αποφάσισαν να προσεγγίσουν τους συγκεκριμένους σεφ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά και μάλιστα καλύτερα από τον καθένα την τέχνη της μαγειρικής και την επίδραση ενός άρτιου πιάτου στον οργανισμό και κυρίως στην ψυχοσύνθεσή μας, ενώ, λόγω τους ονόματός τους, θα προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή τους μέσω των κοινωνικών δικτύων που ευρέως χρησιμοποιούν. Επιπλέον, σύμφωνα με τον MacNair οι σεφ, ως επαγγελματίες της εστίασης, γνωρίζουν τεχνικές για το πώς όλες οι τροφές και στην πιο μικρή ποσότητα μπορούν να αξιοποιηθούν, οπότε είναι οι πλέον κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη δράση. Μάλιστα, η ευαισθητοποίηση των σεφ είναι τόσο μεγάλη που όλο και περισσότεροι θέλουν να βοηθήσουν τις ανάγκες του οργανισμού με όποιο μέσο μπορούν.

Μια από πρώτες ενέργειες των σεφ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δράσης για να συνδράμουν στο έργο του World Central Kitchen είναι η απόφασή τους να δωρήσουν στον οργανισμό ένα μέρος από τα έσοδα των εστιατορίων τους μιας συγκεκριμένης μέρας, αυτής της 16ης Οκτωβρίου που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο του World Central Kitchen, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.worldcentralkitchen.org.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κέικ λεμονιού

Συνταγή για κέικ γεμιστό με κρέμα λεμονιού!

Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό

Το πιο απίθανο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι που έχετε δοκιμάσει. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το παγωτό καϊμάκι στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να μαλακώσει και να γίνει τέλειο.

Tάρτα λεμονιού

Η lemon pie ή τάρτα λεμονιού της τεμπέλας έτοιμη σε 15 μόνο λεπτά.

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Ο σπιτικός ζωμός χαρίζει ασύγκριτη γεύση στο φαγητό, από τα ζυμαρικά μέχρι τα μαγειρευτά και το ριζότο. Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικό ζωμό!

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

Συνταγή για σπιτικό παγωτο με 2 υλικά

Λαχταριστή συνταγη για νόστιμο παγωτο με ένα ή δύο υλικά. Ποιος είπε ότι τα παγωτα είναι δύσκολα; Τώρα σπιτικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ