Διάσημοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ο κόσμος της μαγειρικής έχει στρέψει όλα τα φώτα επάνω του και οι σεφ έχουν εξελιχθεί σε διασημότητες πρώτου βεληνεκούς, εξαργυρώνοντας την αναγνωρισιμότητά τους , μεταξύ άλλων, με τη συγγραφή βιβλίων, με τις δικές τους τηλεοπτικές εκπομπές, με την εμφάνισή τους σε διάφορα γκαλά και εγκαίνια. Κι είναι σίγουρο ότι οι σεφ είναι οι σταρ της δεκαετίας. Όταν, όμως, αποφασίζουν να επωφεληθούν της διασημότητας του για το κοινό καλό, τότε τους βγάζουμε το καπέλο.

Ο γνωστός Ισπανοαμερικανός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων José Andrés ίδρυσε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον World Central Kitchen που στόχος του είναι η ανακούφιση όλων εκείνων που υποφέρουν από την πείνα και την φτώχεια. Για να γίνει παγκοσμίως γνωστός ο οργανισμός και το έργο του και με άμεσο στόχο τη διεθνή αφύπνιση και κινητοποίηση, ο Andrés ζήτησε τη βοήθεια των διάσημων συναδέλφων του. Ο Anthony Bourdain, o Mario Batali, και οι Tom Colicchio, Carla Hall, Spike Mendelsohn, Andrew Zimmern ανταποκρίθηκαν άμεσα κι εντάχθηκαν στους κόλπους του οργανισμού ως εθελοντές πρώτης γραμμής και δράσης. Αυτή η dream team της γαστρονομίας θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα θα βρεθεί σε χώρες και θα επισκεφθεί κοινότητες που μαστίζονται από την πείνα με σκοπό όχι μόνο να τους προσφέρει τρόφιμα, αλλά κυρίως να τους μάθει τεχνικές και τρόπους σωστής κι έξυπνης σίτισης.

Ο διευθυντής του ιδρύματος Brian MacNair δήλωσε ότι αποφάσισαν να προσεγγίσουν τους συγκεκριμένους σεφ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά και μάλιστα καλύτερα από τον καθένα την τέχνη της μαγειρικής και την επίδραση ενός άρτιου πιάτου στον οργανισμό και κυρίως στην ψυχοσύνθεσή μας, ενώ, λόγω τους ονόματός τους, θα προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή τους μέσω των κοινωνικών δικτύων που ευρέως χρησιμοποιούν. Επιπλέον, σύμφωνα με τον MacNair οι σεφ, ως επαγγελματίες της εστίασης, γνωρίζουν τεχνικές για το πώς όλες οι τροφές και στην πιο μικρή ποσότητα μπορούν να αξιοποιηθούν, οπότε είναι οι πλέον κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη δράση. Μάλιστα, η ευαισθητοποίηση των σεφ είναι τόσο μεγάλη που όλο και περισσότεροι θέλουν να βοηθήσουν τις ανάγκες του οργανισμού με όποιο μέσο μπορούν.

Μια από πρώτες ενέργειες των σεφ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δράσης για να συνδράμουν στο έργο του World Central Kitchen είναι η απόφασή τους να δωρήσουν στον οργανισμό ένα μέρος από τα έσοδα των εστιατορίων τους μιας συγκεκριμένης μέρας, αυτής της 16ης Οκτωβρίου που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο του World Central Kitchen, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.worldcentralkitchen.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.