Δημιουργήθηκε το ταπεράκι που τρώγεται

Από τη Λίζα Μάτσα,

Η σειρά “ΚΙ·RA” είναι μια συλλογή μαγειρικών σκευών που δημιουργήθηκε από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Κωσταντία Μάνθου και θέλει τα ίδια τα τρόφιμα να γίνονται δοχεία μεταφοράς και να περνάνε από την παραγωγή στην κατανάλωση με τον πιο άμεσο τρόπο. Η λογική του συγκεκριμένου project είναι ότι το φαγητό που ετοιμάζετε να αποθηκεύεται σε ένα ταπεράκι, που μαγειρεύεται παράλληλα με το κυρίως πιάτο, και τελικά να τρώτε τόσο το φαγητό, όσο και το ίδιο το τάπερ.

Ξεχάστε τα πλαστικά ταπεράκια που συνήθως είναι δανεικά και αγύριστα! Αυτή η – συν τοις άλλοις οικολογική – σκέψη προτείνει το φαγητό να μοιράζεται από χέρι σε χέρι κατά τη διάρκεια κοινωνικών συναρθροίσεων, όπως το πικ-νικ ή ακόμα και τη δουλειά- γιατί όχι; Όπως δηλώνει η ίδια η σχεδιάστρια, η οποία ζει και εργάζεται στο Μιλάνο, «σε ένα πικ-νικ, ο Έλληνας θα έφερνε πιθανότατα ψωμί και μεζέδες», για αυτό το σετ περιλαμβάνει μια κεραμική κατσαρόλα, μια ξύλινη χτένα για να κάνεις τρύπες στη ζύμη, μια συνταγή και ένα τραπεζομάντιλο.

Αυτά τα έξυπνα ταπεράκια που μπορούν να γεμίσουν με κάθε λογής τρόφιμα, μεζέδες ή επιδόρπια, στοιβάζονται εύκολα το ένα πάνω στο άλλο εξοικονομώντας χώρο και πάνε το φαγητό σου παντού – από το πικ νικ μέχρι το πάρτι του κολλητού!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.