ΑρχικήΆρθραΔημιουργήθηκε το ταπεράκι που τρώγεται

Δημιουργήθηκε το ταπεράκι που τρώγεται

Από τη Λίζα Μάτσα,

Η σειρά “ΚΙ·RA” είναι μια συλλογή μαγειρικών σκευών που δημιουργήθηκε από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Κωσταντία Μάνθου και θέλει τα ίδια τα τρόφιμα να γίνονται δοχεία μεταφοράς και να περνάνε από την παραγωγή στην κατανάλωση με τον πιο άμεσο τρόπο. Η λογική του συγκεκριμένου project είναι ότι το φαγητό που ετοιμάζετε να αποθηκεύεται σε ένα ταπεράκι, που μαγειρεύεται παράλληλα με το κυρίως πιάτο, και τελικά να τρώτε τόσο το φαγητό, όσο και το ίδιο το τάπερ.

Ξεχάστε τα πλαστικά ταπεράκια που συνήθως είναι δανεικά και αγύριστα! Αυτή η – συν τοις άλλοις οικολογική – σκέψη προτείνει το φαγητό να μοιράζεται από χέρι σε χέρι κατά τη διάρκεια κοινωνικών συναρθροίσεων, όπως το πικ-νικ ή ακόμα και τη δουλειά- γιατί όχι; Όπως δηλώνει η ίδια η σχεδιάστρια, η οποία ζει και εργάζεται στο Μιλάνο, «σε ένα πικ-νικ, ο Έλληνας θα έφερνε πιθανότατα ψωμί και μεζέδες», για αυτό το σετ περιλαμβάνει μια κεραμική κατσαρόλα, μια ξύλινη χτένα για να κάνεις τρύπες στη ζύμη, μια συνταγή και ένα τραπεζομάντιλο.

Αυτά τα έξυπνα ταπεράκια που μπορούν να γεμίσουν με κάθε λογής τρόφιμα, μεζέδες ή επιδόρπια, στοιβάζονται εύκολα το ένα πάνω στο άλλο εξοικονομώντας χώρο και πάνε το φαγητό σου παντού – από το πικ νικ μέχρι το πάρτι του κολλητού!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ντονέρ κεμπάπ

Φτιάξε σπιτικό ντονέρ κεμπάπ, ζουμερό και απόλυτα γευστικό! Το ντονέρ κεμπάπ συνοδεύεται από φρέσκο κρεμμυδάκι, ντομάτα και πίτα.

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με ελάχιστα υλικά!

Smoothie φράουλα

Συνταγή για smoothie φράουλα, ιδανικό και για δίαιτα!

Περισσότερα άρθρα

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

6 τρόποι να αποφύγουμε την τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση, τί την προκαλεί και πώς μπορούμε να την αποφύγουμε προσέχοντας το φαγητό που τρώμε ή μαγειρεύουμε;

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ