ΑρχικήΆρθραΔοκιμάσαμε τα νέα κοκτέιλ του A For Athens με φόντο την Ακρόπολη

Δοκιμάσαμε τα νέα κοκτέιλ του A For Athens με φόντο την Ακρόπολη

Από τον Τάσο Αντωνίου,

Photo credit: dionyssismatiatos.com \ Διονύσης Ματιάτος

Για μερικά μαγαζιά, η περιγραφή είναι περιττή. Σε αυτά αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται το A For Athens, καθώς πρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή μπαρ εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας. Η τοποθεσία και μόνο με την εκθαμβωτική θέα της Ακρόπολης που φωτίζει τον χώρο δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για αξέχαστες βραδιές.

Όταν ο Κώστας Ματιάτος, o βραβευμένος Head Bartender του A For Athens και Brand Ambassador του O/purist, μου μίλησε για τον νέο κατάλογο του μπαρ, αμέσως μου κίνησε την περιέργεια και έσπευσα στο A for Athens για γευστική δοκιμή. Ο νέος κατάλογος του “Α” είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το μπαρ και απαρτίζεται από την Bar Manager Αγάπη Πετροπούλου, τους bartender Αποστόλη Αναγνώστου, Δημήτρη Τσατσούλη, Αργύρη Λάσκαρης, Βασίλη Παγανιά, Χρήστο Μοιρογιάννη, Άγγελο Λάγκη, Χρυσόστομο Στρίκο και φυσικά τον Ηead Βartender Κώστα Ματιάτο.

Εμείς από το νέο κατάλογο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα κοκτέιλ που επιμελήθηκε προσωπικά ο Κώστας Ματιάτος. Μας μίλησε για την ιστορία και την έμπνευση που τον οδήγησε στη δημιουργία τους. Παράλληλα, ανακαλύψαμε και ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις του Chef Κώστα Γιαννακού, με τις οποίες συνοδεύσαμε τα κοκτέιλ μας. Aς δούμε λοιπόν αναλυτικά όλα όσα δοκιμάσαμε εκείνο το βράδυ.

Καρδιά εναντίον Λογικής

Ο κατάλογος των κοκτέιλ ονομάζεται “Heart vs Brain” και αντιπροσωπεύει μια επιτυχημένη σύνθεση αντιφατικών κατηγοριών, κάνοντας την εμπειρία πρωτότυπη και πολύ φρέσκια. Κάποια κοκτέιλ επηρεάζονται από την καρδιά, προσφέροντας έντονες και συναισθηματικές γεύσεις, ενώ η λογική εισάγεται με δομημένες συνταγές και ακριβείς αναλογίες. Αντίστοιχα, κάθε κοκτέιλ παίρνει ένα όνομα εμπνευσμένο από την πλευρά της καρδιάς ή της λογικής.

Ελπίδα

Ξεκινήσαμε με το Hope, το οποίο σερβίρεται σε μπουκαλάκι που παραπέμπει σε αυτό των φαρμακευτικών σκευασμάτων (σιρόπι). Ένα clarified milk punch που συνδυάζει ουίσκι, ρούμι, τσίπουρο, φρούτα του δάσους, τζίντζερ και σέρι, ενώ τα αρώματά του βγάζουν έντονο φουντούκι. Ο Κώστας μας πρότεινε να δοκιμάσουμε ταυτόχρονα καπνιστή κηρήθρα που φτιάχνουν στο μπαρ. Ένα κοκτέιλ που πραγματικά ξεχώρισα, και ταίριαξε εξαιρετικά με τα baby καλαμάρια σχάρας με τα οποία το συνοδεύσαμε.

Ερημίτης

Συνέχεια είχε το Hermit, το κοκτέιλ που έδωσε στον Κώστα Ματιάτο την πρώτη θέση στον ελληνικό διαγωνισμό της Elit και εν συνεχεία την δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του Elit Martini Masters. Πρόκειται για ένα Dirty Vodkatini που περιέχει βότκα, ελαιόλαδο και house βερμούτ που φτιάχνουν οι bartenders του A For Athens συνδυασμένο με ντοματίνια που έχουν υποστεί γαλακτοζύμωση (!). Ίσως το καλύτερο κοκτέιλ που μπορεί να συνοδεύσει κανείς ένα πιάτο ψαρικών και θαλασσινών. Εμείς το συνδυάσαμε με ελληνικά στρείδια σαβόρο και ήδη ανυπομονούμε να επανέλθουμε για να επαναλάβουμε αυτό το γευστικό ταίριασμα!

Φόβος

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο Fear, ένα κρεμώδες κοκτέιλ με ουίσκι, καραμέλα από ξύδι, λεβάντα, χειροποίητο λικέρ ανανά και κρέμα από Aquafaba με κιάντι, αρωματισμένη με βανίλια. Αρωματικό και αξέχαστο. Ένα από τα κοκτέιλ που θυμάσαι για καιρό (μεγάλο κατόρθωμα ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον σαν και εμένα που δεν συγκινείται εύκολα από το ποτό). Το συνοδεύσαμε με κροκέτα κουνέλι στιφάδο – ένα πιάτο τόσο πρωτότυπο και παιχνιδιάρικο όσο ακούγεται.

Κούλνες και Έρως

Εξαιρετικό και το κοκτέιλ Coolness με ιταλικό λικέρ περγαμόντο, τσίπουρο O/Purist, σορμπέ εσπεριδοειδών, κόρντιαλ καρότου, λικέρ βενεδικτίνη και μουστάρδα! Εδώ, γλυκιά και όξινη γεύση ισορροπούν με περίσσεια μαεστρία. Τελευταίος προορισμός της γευσιγνωστική μας περιήγηση στο νέο κατάλογο κοκτέιλ του A For Athens ήταν το Cupid (Έρως). Ένα ημίγλυκο φρουτώδες κοκτέιλ με Axia (ελληνικό απόσταγμα με μαστίχα) βούτυρο κακάο και ορό γάλακτος με φράουλα, που όπως μας ενημέρωσε ο Κώστας, για την παρασκευή του απαιτούνται τουλάχιστον 7 μέρες για να επιτευχθεί η ζύμωση.

Στον δρόμο της επιστροφής σκέφτομαι ότι η βραδιά αυτή στο A For Athens με οικοδεσπότη τον ταλαντούχο Κώστα Ματιάτο, μου έχει χαράξει μια μοναδική γευστική μνήμη. Τα κοκτέιλ συνδυάζουν το πάθος με τη λογική μέσα από ένα ταξίδι γεμάτο αντιφάσεις σε απόλυτη όμως αρμονία, με την εικόνα της Ακρόπολης που βρίσκεται σιωπηλά στην παρέα μας στο βάθος. Είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψω ξανά για περισσότερες γευστικές εκπλήξεις από τον Κώστα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πατάτες με τρία τυριά

Πεντανόστιμες πατάτες με τρια τυριά. Φτιάξτε αυτή τη γευστική συνταγή για τηγανητές πατάτες με τυριά και τσένταρ σως και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Οι εργολάβοι είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό αμυγδαλωτό που επιστρέφει στη μόδα! Θεωρούνται τα ελληνικά μακαρόν και με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε στο πι και φι το πιο νόστιμο γλυκό.

Παγωτό γιαούρτι

Συνταγή για ελαφρύ παγωτό γιαούρτι με βανίλια!

Περισσότερα άρθρα

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

Χρησιμοποιείτε συχνά αντικολλητικά τηγάνια; Δείτε ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι σας.

Έξυπνα tips για την κουζίνα

Μερικά tips που θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο που τρώτε και μαγειρεύετε (Part 2).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ