Η Ελληνίδα γιαγιά από τη Χίο που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη με τη μαγειρική της!

Από την Άννα Ευθυμίου,

Πόσο μακριά θα έφτανες για να απολαύσεις ένα πιάτο ζεστό φαγητό της γιαγιάς; Στο Staten Island της Νέας Υόρκης, το εστιατόριο “Enoteka Maria” ειδικεύεται στα… γιαγιαδίστικα φαγητά, αφού οι σεφ του είναι αποκλειστικά γιαγιάδες. 

Γιαγιάδες από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου μοιράζονται εναλλάξ την κουζίνα του εστιατορίου και προσφέρουν στους θαμώνες μια γεύση από την πατρίδα τους. Ο ιταλικής καταγωγής ιδιοκτήτης Jody Scaravella δημιούργησε το εστιατόριο ως φόρο τιμής στη γιαγιά του, γι’αυτό και πάντα στην κουζίνα μαγειρεύει μια Ιταλίδα γιαγιά μαζί με κάποια άλλη από διαφορετικό μέρος του κόσμου.

Μια από τις σεφ του εστιατορίου είναι και η γιαγιά Πλουμίτσα από την Χίο. Όπως η ίδια αναφέρει, της άρεσαν από μικρή τα γλυκά αλλά δεν έμαθε να μαγειρεύει παρά στα 24 χρόνια της, όταν μετακόμισε στις ΗΠΑ με τον σύζυγό της. Καθώς δεν εργαζόταν, είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή της τον οποίο αφιέρωνε στη μαγειρική, και συγκεκριμένα έφτιαχνε παραδοσιακές συνταγές της μητέρας της. Σήμερα, η γιαγιά Πλουμίτσα μαγειρεύει για την οικογένειά της τα αγαπημένα τους ελληνικά πιάτα, αλμυρά και γλυκά.

H γιαγιά Πλουμίτσα από τη Χίο επί το έργον στο εστιατόριο “Enoteka Maria”

Όπως αναφέρει, “θέλω να μάθουν όλοι τα φανταστικά πιάτα της Ελλάδας. Γι’ αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα παρουσιάσω μια γεύση της Ελλάδας σε τέτοιο ωραίο εστιατόριο. Ο προστάτης του χωριού μου, ο Άγιος Γεώργιος, με κάλεσε πίσω κοντά του στον Άγιο Γεώργιο του Στάτεν Άιλαντ”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.